Blåbærsnurrer med vaniljecreme - Opskrifter

Blåbærsnurrer med vaniljecreme

ca. 40 stk. ca. 2 timer
Vidunderlige blåbærsnurrer med vaniljecreme. Pluk blåbær denne sommer, og brug dem i dine sommerlige snurrer. Blåbærsnurrer til alle sommerens søde stunder.
Blåbærsnurrer med vaniljecreme
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Vaniljecreme

    • 1/2 vaniljestang
    • 2 1/2 dl mælk
    • 4 æggeblommer
    • 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 1/2 dl majsstivelse
    • 25 g blødt smør

    Gærdej

    • 50 g gær
    • 5 dl mælk, stuetemperatur
    • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 2 tsk. stødt kardemomme
    • 200 g blødt smør
    • 13-15 dl hvedemel
    • 1/2 tsk. salt

    Remonce

    • 100 g marcipan
    • 80 g blødt smør
    • 3/4 dl Dansukker Rørsukker
    • 300 g blåbær, friske eller frosne

    Pensling

    • sammenpisket æg

    Begynd med vaniljecremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde.

    Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring.

    Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

    Lav gærdejen. Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

    Tilsæt sukker, kardemomme, smør og næsten alt melet. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt salt og mere mel efter behov. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.

    Lav fyldet. Riv marcipanen og blend den til remonce sammen med smør og rørsukker. Vend derefter forsigtigt friske eller optøede blåbær i remonce.

    Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul hver portion dej ud til et rektangel, og fordel blåbærremoncen ligeligt over det hele. Fold dejen på midten, og skær den i strimler. Snur strimlerne sammen til ca. 40 snurrer. Lad dem hæve under et klæde i 40 minutter.

    Forvarm ovnen til 225 °C. Fyld en sprøjtepose med vaniljecreme, og sprøjt vaniljecreme ind i midten af hver snurre. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;