Blåbærsnurrer med vaniljecreme

Vidunderlige blåbærsnurrer med vaniljecreme. Pluk blåbær denne sommer, og brug dem i dine sommerlige snurrer. Blåbærsnurrer til alle sommerens søde stunder.

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl majsstivelse
25 g blødt smør

Gærdej
50 g gær
5 dl mælk, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. stødt kardemomme
200 g blødt smør
13-15 dl hvedemel
1/2 tsk. salt

Remonce
100 g marcipan
80 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Rørsukker
300 g blåbær, friske eller frosne

Pensling
sammenpisket æg

Instruktioner

Begynd med vaniljecremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde.

Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Lav gærdejen. Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, kardemomme, smør og næsten alt melet. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt salt og mere mel efter behov. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.

Lav fyldet. Riv marcipanen og blend den til remonce sammen med smør og rørsukker. Vend derefter forsigtigt friske eller optøede blåbær i remonce.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul hver portion dej ud til et rektangel, og fordel blåbærremoncen ligeligt over det hele. Fold dejen på midten, og skær den i strimler. Snur strimlerne sammen til ca. 40 snurrer. Lad dem hæve under et klæde i 40 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C. Fyld en sprøjtepose med vaniljecreme, og sprøjt vaniljecreme ind i midten af hver snurre. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.