Blåbærsnurrer med vaniljecreme

Vidunderlige blåbærsnurrer med vaniljecreme. Pluk blåbær denne sommer, og brug dem i dine sommerlige snurrer. Blåbærsnurrer til alle sommerens søde stunder.

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl majsstivelse
25 g blødt smør

Gærdej
50 g gær
5 dl mælk, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. stødt kardemomme
200 g blødt smør
13-15 dl hvedemel
1/2 tsk. salt

Remonce
100 g marcipan
80 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Rørsukker
300 g blåbær, friske eller frosne

Pensling
sammenpisket æg

Instruktioner

Begynd med vaniljecremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde.

Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Lav gærdejen. Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, kardemomme, smør og næsten alt melet. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt salt og mere mel efter behov. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.

Lav fyldet. Riv marcipanen og blend den til remonce sammen med smør og rørsukker. Vend derefter forsigtigt friske eller optøede blåbær i remonce.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul hver portion dej ud til et rektangel, og fordel blåbærremoncen ligeligt over det hele. Fold dejen på midten, og skær den i strimler. Snur strimlerne sammen til ca. 40 snurrer. Lad dem hæve under et klæde i 40 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C. Fyld en sprøjtepose med vaniljecreme, og sprøjt vaniljecreme ind i midten af hver snurre. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.