Blåbærsnurrer med vaniljecreme

Vidunderlige blåbærsnurrer med vaniljecreme. Pluk blåbær denne sommer, og brug dem i dine sommerlige snurrer. Blåbærsnurrer til alle sommerens søde stunder.

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl majsstivelse
25 g blødt smør

Gærdej
50 g gær
5 dl mælk, stuetemperatur
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. stødt kardemomme
200 g blødt smør
13-15 dl hvedemel
1/2 tsk. salt

Remonce
100 g marcipan
80 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Rørsukker
300 g blåbær, friske eller frosne

Pensling
sammenpisket æg

Instruktioner

Begynd med vaniljecremen. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog dem og stangen op sammen med mælken i en gryde.

Tag vaniljestangen op. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under omrøring.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Sigt vaniljecremen gennem en finmasket sigte. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Lav gærdejen. Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, kardemomme, smør og næsten alt melet. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt salt og mere mel efter behov. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.

Lav fyldet. Riv marcipanen og blend den til remonce sammen med smør og rørsukker. Vend derefter forsigtigt friske eller optøede blåbær i remonce.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i to. Rul hver portion dej ud til et rektangel, og fordel blåbærremoncen ligeligt over det hele. Fold dejen på midten, og skær den i strimler. Snur strimlerne sammen til ca. 40 snurrer. Lad dem hæve under et klæde i 40 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C. Fyld en sprøjtepose med vaniljecreme, og sprøjt vaniljecreme ind i midten af hver snurre. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.