Blåbærmuffins med marcipan

12 stk.
Saftige, aromatiske blåbærmuffins med marcipan og syrlig citronsmag med en knasende let karamelliseret topping, som forsvinder lidt ned i dejen og samtidig lægger sig sprødt på toppen. De holder sig friske længe.
- Opskrift Anne au Chocolat
Blåbærmuffins med marcipan
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Muffins:

    • 150 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
    • 150 g økologisk marcipan, revet
    • 150 g økologisk smør, blødt
    • 3 økologiske æg
    • Fintrevet skal af ½ økologisk citron
    • 75 g økologisk mel
    • 250 g økologiske blåbær

    Topping:

    • 20 g Økologisk brun farin fra Dansukker
    • 20 g økologisk havregryn
    • 1 nip økologisk salt
    • 25 g økologisk mel
    • 20 g økologisk smør

    Muffins:
    Pisk sukker og marcipan godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter citronskal og mel i. Vend til sidst blåbær i. Fordel dejen i 12 muffinsforme.

    Topping:
    Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Bland topping-ingredienserne hurtigt sammen i en skål og drys toppingen på blåbærmuffindejen. Bag blåbærmuffins i ovnen i ca. 25-30 minutter. Kontroller med en strikkepind, om de er færdigbagte. Nydes lune eller helt afkølede.