Blåbærkage

ca. 35 stykker
Blåbærkage
Bedømmelse: (55vurderinger)

Ingredienser

    Dej

    • 9 dl hvedemel
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 2 tsk. vaniljesukker
    • 2 tsk. bagepulver
    • 300 g blødt smør eller margarine
    • 3 æg
    • 250 g blåbær

    Smuldredej

    • 150 g smeltet smør eller margarine
    • 4 1/2 dl havregryn
    • 3 dl Dansukker Rørsukker

    Pynt

    • Dansukker Flormelis

    Bland de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt fedtstoffet, og ælt det sammen til en smuldredej. Rør æggene i. Tryk dejen ud i et smurt fad, ca. 20 x 30 cm., og fordel blåbærrene hen over dejen. Bland det smeltede fedtstof med havregryn og sukker, og drys det hen over blåbærrene. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af. Skæres i tern og drysses med lidt flormelis.

    Blåbærrene kan erstattes af andre bær eller frugter, f.eks. kirsebær eller blommer.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker