Ingredienser
25 g gær
3 1/2 dl lunkent vand
2 dl blandede frø og/eller kerner efter eget valg
1 spsk. hel kommen
1/2 tsk. salt
2 spsk. Dansukker Brun Farin
2 dl rugsigtemel
Ca. 4 dl hvedemel
Birkes
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt frø og/eller kerner, salt og farin. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil du har en ret fast dej. Lad dejen hæve under et klæde i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 20 stykker. Rul stykkerne ud i ca. 2-3 mm tykkelse. Drys med birkes, og tryk dem fast i dejen ved hjælp af en mønstret kagerulle. Bages midt i ovnen ved 250 °C, til de har fået farve, ca. 8 minutter. Lad knækbrødene køle af på en rist. Opbevares tørt.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.