Birgittas Leckerli - Opskrifter

Birgittas Leckerli

En variant af klassisk bagværk fra Schweiz.
Birgittas Leckerli
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

2 3/4 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 1/2 tsk. kanel
1 knsp. muskat
1/2 knsp. stødt kryddernellike
100 g syltet appelsinskal
100 g grofthakkede mandler
revet skal af 1 citron
1/2 dl kirsebærlikør
5 dl mel
1 knsp. bagepulver

Glasur
2 1/2  dl Dansukker Flormelis
3 spsk. kirsebærlikør eller vand

Bland muscovadorørsukker, rørsukker og krydderier i en gryde, og lad det koge op. Tag gryden af kogepladen. Tilsæt den syltede appelsinskal samt mandler og revet citronskal. Ælt kirsebærlikør, mel og bagepulver i. Dejen skal æltes, mens den er varm, ellers bliver den for hård. Hæld dejen ud på et melet bagebord. Rul eller tryk dejen ud til en tykkelse på 20 mm på en plade. Lad den hvile nogle timer, gerne natten over. Bages midt i ovnen ved 220 °C i 12-15 minutter. Bland ingredienserne til glasuren, og bred den ud over kagen. Skær kagen i kvadrater/rektangler.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;