Bedstefars skæg

Gør en frostdag til en bagedag med Bedstefars skæg med marengs og æblekompot.

Cirka 8 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dej
250 g blødt smør
300 g Dansukker Sukker
4 æggeblommer
2,5 dl mælk
1 tsk. bagepulver
400 g mel

Æblekompot
4 æbler, ca. 600 g
2 spsk. Dansukker Syltesukker
½ citron
Lidt vand

Marengs
½ tsk. eddike
4 æggehvider
250 g Dansukker Sukker

Instruktioner

Dej
Rør det bløde smør sammen med sukkeret. Del æggene i blommer og hvider – i hver sin skål. Rør æggeblommerne ned i smørret – et ad gangen. Rør derefter mælk, bagepulver og mel i lidt ad gangen, til dejen er ensartet. Kom dejen i et ovnfast fad (cirka 25x35 cm) med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader og bag dejen i 15 minutter.

Æblekompot
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i lidt grove stykker. Læg æblerne i en kasserolle med sukker, citronsaft og vand, som lige dækker bunden. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter, eller til æblestykkerne begynder at blive møre. Fordel æblekompotten på den varme kage. 

Marengs
Pisk æggehviderne stive og tilsæt eddike og sukker lidt ad gangen til marengsen bliver tyk. Kom den derefter ovenpå æblekompotten. Bag kagen færdig i ca. 10 minutter til marengsen er gylden.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?