Bedstefars skæg

Gør en frostdag til en bagedag med Bedstefars skæg med marengs og æblekompot.

Cirka 8 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Dej
250 g blødt smør
300 g Dansukker Sukker
4 æggeblommer
2,5 dl mælk
1 tsk. bagepulver
400 g mel

Æblekompot
4 æbler, ca. 600 g
2 spsk. Dansukker Syltesukker
½ citron
Lidt vand

Marengs
½ tsk. eddike
4 æggehvider
250 g Dansukker Sukker

Instruktioner

Dej
Rør det bløde smør sammen med sukkeret. Del æggene i blommer og hvider – i hver sin skål. Rør æggeblommerne ned i smørret – et ad gangen. Rør derefter mælk, bagepulver og mel i lidt ad gangen, til dejen er ensartet. Kom dejen i et ovnfast fad (cirka 25x35 cm) med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader og bag dejen i 15 minutter.

Æblekompot
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i lidt grove stykker. Læg æblerne i en kasserolle med sukker, citronsaft og vand, som lige dækker bunden. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter, eller til æblestykkerne begynder at blive møre. Fordel æblekompotten på den varme kage. 

Marengs
Pisk æggehviderne stive og tilsæt eddike og sukker lidt ad gangen til marengsen bliver tyk. Kom den derefter ovenpå æblekompotten. Bag kagen færdig i ca. 10 minutter til marengsen er gylden.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.