Bedstefars skæg

Gør en frostdag til en bagedag med Bedstefars skæg med marengs og æblekompot.

Cirka 8 stk.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Dej
250 g blødt smør
300 g Dansukker Sukker
4 æggeblommer
2,5 dl mælk
1 tsk. bagepulver
400 g mel

Æblekompot
4 æbler, ca. 600 g
2 spsk. Dansukker Syltesukker
½ citron
Lidt vand

Marengs
½ tsk. eddike
4 æggehvider
250 g Dansukker Sukker

Instruktioner

Dej
Rør det bløde smør sammen med sukkeret. Del æggene i blommer og hvider – i hver sin skål. Rør æggeblommerne ned i smørret – et ad gangen. Rør derefter mælk, bagepulver og mel i lidt ad gangen, til dejen er ensartet. Kom dejen i et ovnfast fad (cirka 25x35 cm) med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader og bag dejen i 15 minutter.

Æblekompot
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i lidt grove stykker. Læg æblerne i en kasserolle med sukker, citronsaft og vand, som lige dækker bunden. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter, eller til æblestykkerne begynder at blive møre. Fordel æblekompotten på den varme kage. 

Marengs
Pisk æggehviderne stive og tilsæt eddike og sukker lidt ad gangen til marengsen bliver tyk. Kom den derefter ovenpå æblekompotten. Bag kagen færdig i ca. 10 minutter til marengsen er gylden.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.