Bedstefars skæg

Gør en frostdag til en bagedag med Bedstefars skæg med marengs og æblekompot.

Cirka 8 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Dej
250 g blødt smør
300 g Dansukker Sukker
4 æggeblommer
2,5 dl mælk
1 tsk. bagepulver
400 g mel

Æblekompot
4 æbler, ca. 600 g
2 spsk. Dansukker Syltesukker
½ citron
Lidt vand

Marengs
½ tsk. eddike
4 æggehvider
250 g Dansukker Sukker

Instruktioner

Dej
Rør det bløde smør sammen med sukkeret. Del æggene i blommer og hvider – i hver sin skål. Rør æggeblommerne ned i smørret – et ad gangen. Rør derefter mælk, bagepulver og mel i lidt ad gangen, til dejen er ensartet. Kom dejen i et ovnfast fad (cirka 25x35 cm) med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader og bag dejen i 15 minutter.

Æblekompot
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i lidt grove stykker. Læg æblerne i en kasserolle med sukker, citronsaft og vand, som lige dækker bunden. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter, eller til æblestykkerne begynder at blive møre. Fordel æblekompotten på den varme kage. 

Marengs
Pisk æggehviderne stive og tilsæt eddike og sukker lidt ad gangen til marengsen bliver tyk. Kom den derefter ovenpå æblekompotten. Bag kagen færdig i ca. 10 minutter til marengsen er gylden.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.