Basilikumpannacotta på chokoladebund

6 portioner

Vurdering (80 stk)

Ingredienser

Kage
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl hvedemel
1 1/2 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Pannacotta
5 blade husblas
5 dl fløde
1 dl finthakket, frisk basilikum
1 dl Dansukker Sukker

Pynt
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
Friske hindbær
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Læg bagepapir i en bradepande, en lille en, 20 x 30 cm. Smør papiret. Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, kakao og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med vandet. Hæld dejen i bradepanden, og bag den midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg den på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Lad den køle af. Lav runde kager ved hjælp af de glas, som skal bruges til pannacottaen.

Læg husblassen i blød i rigeligt vand. Rør fløde, basilikum og sukker sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Tag kasserollen af kogepladen. Tag husblassen op, og bland den ned i flødeblandingen. Hæld blandingen op i fire glas. Stil dem i køleskab ind til servering. Læg pannacottaen på kagerne. Hæld sirup på pannacottaen. Pynt med friske hindbær. Drys lidt flormelis over hindbærrene.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.