Bananis med chokoladesauce

Banan og chokolade er den perfekte kombination. En sød bananis der bliver sat sammen med en lækker chokoladesovs. Nyd bananisen sammen med hakkede hasselnødder.

4 portioner

Vurdering (55 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
3-4 bananer

Sauce
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. smør eller margarine

Pynt
1 dl hakkede hasselnødder 

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Skræl bananerne, og mos eller blend dem, til de er en glat masse. Bland bananmosen ned i ismassen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem. Bræk chokoladen til saucen i små stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad den køle af. Rist de hakkede hasselnødder på en tør stegepande. Fordel isen i fire portionsskåle eller på fire asietter. Pynt med saucen og nødderne. Serveres med det samme. Hasselnødderne kan erstattes med hakket chokolade. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!