Bananis med chokoladesauce

Banan og chokolade er den perfekte kombination. En sød bananis der bliver sat sammen med en lækker chokoladesovs. Nyd bananisen sammen med hakkede hasselnødder.

4 portioner

Vurdering (28 stk)

Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
3-4 bananer

Sauce
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. smør eller margarine

Pynt
1 dl hakkede hasselnødder 

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Skræl bananerne, og mos eller blend dem, til de er en glat masse. Bland bananmosen ned i ismassen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem. Bræk chokoladen til saucen i små stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad den køle af. Rist de hakkede hasselnødder på en tør stegepande. Fordel isen i fire portionsskåle eller på fire asietter. Pynt med saucen og nødderne. Serveres med det samme. Hasselnødderne kan erstattes med hakket chokolade. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.