Bananis med chokoladesauce

4 portioner

Vurdering (20 stk)

Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
3-4 bananer

Sauce
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. smør eller margarine

Pynt
1 dl hakkede hasselnødder 

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Skræl bananerne, og mos eller blend dem, til de er en glat masse. Bland bananmosen ned i ismassen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem. Bræk chokoladen til saucen i små stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad den køle af. Rist de hakkede hasselnødder på en tør stegepande. Fordel isen i fire portionsskåle eller på fire asietter. Pynt med saucen og nødderne. Serveres med det samme. Hasselnødderne kan erstattes med hakket chokolade. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.