Bananis med chokoladesauce

4 portioner

Vurdering (21 stk)

Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
3-4 bananer

Sauce
100 g mørk chokolade af god kvalitet
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. smør eller margarine

Pynt
1 dl hakkede hasselnødder 

Instruktioner

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kog mælk, fløde og glukosesirup op. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt massen gennem en finmasket si. Skræl bananerne, og mos eller blend dem, til de er en glat masse. Bland bananmosen ned i ismassen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld den i en form, som stilles i fryseren i mindst 5 timer. Rør i massen en gang imellem. Bræk chokoladen til saucen i små stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med de øvrige ingredienser. Lad det simre under omrøring, til det er blevet en creme. Lad den køle af. Rist de hakkede hasselnødder på en tør stegepande. Fordel isen i fire portionsskåle eller på fire asietter. Pynt med saucen og nødderne. Serveres med det samme. Hasselnødderne kan erstattes med hakket chokolade. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.