Bananbrød

Brug dine overmodne bananer til et bananbrød med kokos, hakkede valnødder og valmuefrø. Super lækkert server det til eftermiddagskaffen

PT1H

1 time 20 min

Vurdering (3 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Kagen
3 bananer
3 æg
1 3/4 dl rapsolie
3 dl Dansukker Rørsukker 
4 1/2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
1 dl kokosmel
1 dl hakkede valnødder
1 1/2 spsk valmuefrø

Til formen
olie
kokosmel

Pynt
1 banan
kokosmel
birkes
1/2 dl Dansukker Mørk Sirup

Instruktioner

Indstil ovnen til 180 ° C.

Bland banan, æg og olie, tilsæt sukker.
Bland hvedemel, bagepulver, salt, kanel, vaniljesukker og kokosmel i en skål og vend i dejen.
Hak nødderne og hæld i dejen. Tilsættes valmuefrø og rør dejen helt glat.
Smør en brødform, ca. 1,5 liter med rapsolie, og drys med kokosmel. Hæld dejen i.
Del bananen på den lange led, og placer den oven på kagen. Drys med kokosmel, valmuefrø, og hæld mørk sirup over.

Bages i den nederste del af ovnen i ca. 40-50 minutter.
Hvis kagen begynder at få for meget farve, kan du lægge sølvpapir over.


Tag banankagen ud og lad den afkøle i formen i 10 minutter.
Vend kagen på en rist, lad den køle helt af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!