Ingredienser
Kagen
3 bananer
3 æg
1 3/4 dl rapsolie
3 dl Dansukker Rørsukker
4 1/2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
3/4 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
1 dl kokosmel
1 dl hakkede valnødder
1 1/2 spsk valmuefrø
Til formen
olie
kokosmel
Pynt
1 banan
kokosmel
birkes
1/2 dl Dansukker Mørk Sirup
Instruktioner
Indstil ovnen til 180 ° C.
Bland banan, æg og olie, tilsæt sukker.
Bland hvedemel, bagepulver, salt, kanel, vaniljesukker og kokosmel i en skål og vend i dejen.
Hak nødderne og hæld i dejen. Tilsættes valmuefrø og rør dejen helt glat.
Smør en brødform, ca. 1,5 liter med rapsolie, og drys med kokosmel. Hæld dejen i.
Del bananen på den lange led, og placer den oven på kagen. Drys med kokosmel, valmuefrø, og hæld mørk sirup over.
Bages i den nederste del af ovnen i ca. 40-50 minutter.
Hvis kagen begynder at få for meget farve, kan du lægge sølvpapir over.
Tag banankagen ud og lad den afkøle i formen i 10 minutter.
Vend kagen på en rist, lad den køle helt af.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?