Ingredienser
Dej 1
1 1/2 dl vand
25 g hvedesurdej
150 g hvedemel
Opskrift på surdej finder du her
Opvarm vandet til 20 °C, og hæld det op i en skål. Tilsæt surdejen, og pisk, til den er blandet med vandet. Ælt melet ind i dejen. Dæk skålen med plastfilm, og lad dejen hæve i 4-6 timer eller i køleskabet natten over.
Dej 2
3 g gær
1 1/2 dl vand
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
360 g hvedemel med ekstra højt glutenindhold
8 g salt
Instruktioner
Hæld vandet i en skål. Smuldr gæren ned i vandet, og rør, indtil den er opløst. Tilsæt sirup, dej 1 og hvedemel, og ælt dejen grundigt igennem i 15 minutter. Æltes dejen i en foodprocessor, skal denne køre på lav hastighed. Tilsæt saltet, og ælt dejen grundigt igennem ved høj hastighed i 5 minutter. Læg dejen i en olieret plastikskål med låg, og lad den hvile i 2 1/2 time. Hæld dejen ud på bordet, og del den i to-tre stykker. Lad stykkerne hvile under et klæde i 15 minutter. Form dejen til baguetter. Dejen er meget løs, så den kan let trækkes ud til lange brød, der lægges på et stykke bagepapir. Træk papiret op på begge sider af baguetterne, så de hæver opad og ikke ud til siderne. Lad baguetterne hæve i 1 1/2 time. Sæt ovnen på 250 °C, og sæt en plade i. Træk bagepladepapiret med baguetterne over på den varme plade, og sæt dem ind i ovnen. Hæld en halv deciliter koldt vand ind i ovnen. Luk ovndøren hurtigt. Efter 5 minutter sænkes temperaturen til 200 °C. Efter yderligere 10 minutter åbnes ovndøren for at lufte ovnen. Gentages efter yderligere 10 minutter. Baguetterne bages i alt i 30 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Baguetterne kan smages til med 1-2 fed revet hvidløg.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.