Ingredienser
Chokoladecreme
150 g hvid chokolade
2 1/2 dl piskefløde
2 cl Cointreau, kan udelades
Dej
4 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 knsp. salt
150 g blødt smør eller margarine
Pynt
Bær
Hvid chokolade
Instruktioner
Bræk chokoladen i mindre stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med fløden og likøren. Smelt blandingen ved svag varme. Sørg for, at chokoladen ikke brænder fast i bunden af kasserollen. Stil blandingen i køleskabet, så den kan køle af.
Bland ingredienserne til dejen. Hvis den ikke vil hænge sammen, tilsættes et par dråber vand. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i mindst 30 minutter. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, ca. 25 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Tag skallen ud af formen, og lad den køle af.
Tag chokoladecremen ud af køleskabet, og pisk den med en elpisker. Skyl og rens bærrene. Læg halvdelen af bærrene i bunden af tærteskallen. Læg chokoladecremen oven på bærrene. Læg resten af bærrene på. Drys høvlet hvid chokolade på.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.