Bærtærte med chokoladefyld

12 stykker
Bærtærte med chokoladefyld
Bedømmelse: (74vurderinger)

Ingredienser

Chokoladecreme
150 g hvid chokolade
2 1/2 dl piskefløde
2 cl Cointreau, kan udelades

Dej
4 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Flormelis
1 knsp. salt
150 g blødt smør eller margarine

Pynt
Bær
Hvid chokolade

Bræk chokoladen i mindre stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med fløden og likøren. Smelt blandingen ved svag varme. Sørg for, at chokoladen ikke brænder fast i bunden af kasserollen. Stil blandingen i køleskabet, så den kan køle af.

Bland ingredienserne til dejen. Hvis den ikke vil hænge sammen, tilsættes et par dråber vand. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i mindst 30 minutter. Tryk dejen ud i en smurt tærteform, ca. 25 cm i diameter. Prik den med en gaffel. Bages midt i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter. Tag skallen ud af formen, og lad den køle af.

Tag chokoladecremen ud af køleskabet, og pisk den med en elpisker. Skyl og rens bærrene. Læg halvdelen af bærrene i bunden af tærteskallen. Læg chokoladecremen oven på bærrene. Læg resten af bærrene på. Drys høvlet hvid chokolade på.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker