Appelsinsorbet med chokoladeknas - Opskrifter

Appelsinsorbet med chokoladeknas

8 portioner 30 min. + 5 timer i fryseren
Appelsinsorbet med chokoladeknas er en rigtig god dessert. Den friske appelsindessert er velegnet at servere efter maden.
Appelsinsorbet med chokoladeknas
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Appelsinsorbet

    • 5 dl friskpresset appelsinsaft
    • 3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
    • 2 æggehvider

    Chokoladeknas

    • 50 g smør, stuetemperatur
    • 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
    • 1 dl hvedemel
    • 1 1/4 spsk. kakao
    • En smule salt

    Start med at lave appelsinsorbeten. Giv appelsinsaft, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Lad det køle af.

    Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og vend skummet i appelsinblandingen lidt ad gangen. Rør, til blandingen er jævn. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

    Forvarm ovnen til 180°C, og tilbered chokoladeknas.

    Bland alle ingredienserne i en skål og bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 12 minutter. Rør i knaset af og til. Lad det køle af.

    Kom chokoladeknas i hvert glas, og læg en kugle appelsinsorbet ovenpå. Drys lidt ekstra chokoladeknas over, og server.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;