Appelsinsorbet med chokoladeknas

Appelsinsorbet med chokoladeknas er en rigtig god dessert. Den friske appelsindessert er velegnet at servere efter maden.

8 portioner

30 min. + 5 timer i fryseren

Vurdering (10 stk)

Ingredienser

Appelsinsorbet
5 dl friskpresset appelsinsaft
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider

Chokoladeknas
50 g smør, stuetemperatur
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl hvedemel
1 1/4 spsk. kakao
En smule salt

Instruktioner

Start med at lave appelsinsorbeten. Giv appelsinsaft, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Lad det køle af.

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og vend skummet i appelsinblandingen lidt ad gangen. Rør, til blandingen er jævn. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Forvarm ovnen til 180°C, og tilbered chokoladeknas.

Bland alle ingredienserne i en skål og bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 12 minutter. Rør i knaset af og til. Lad det køle af.

Kom chokoladeknas i hvert glas, og læg en kugle appelsinsorbet ovenpå. Drys lidt ekstra chokoladeknas over, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.