Appelsinsorbet med chokoladeknas

Appelsinsorbet med chokoladeknas er en rigtig god dessert. Den friske appelsindessert er velegnet at servere efter maden.

8 portioner

30 min. + 5 timer i fryseren

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Appelsinsorbet
5 dl friskpresset appelsinsaft
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider

Chokoladeknas
50 g smør, stuetemperatur
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl hvedemel
1 1/4 spsk. kakao
En smule salt

Instruktioner

Start med at lave appelsinsorbeten. Giv appelsinsaft, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Lad det køle af.

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og vend skummet i appelsinblandingen lidt ad gangen. Rør, til blandingen er jævn. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Forvarm ovnen til 180°C, og tilbered chokoladeknas.

Bland alle ingredienserne i en skål og bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 12 minutter. Rør i knaset af og til. Lad det køle af.

Kom chokoladeknas i hvert glas, og læg en kugle appelsinsorbet ovenpå. Drys lidt ekstra chokoladeknas over, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.