Appelsinsorbet med chokoladeknas

Appelsinsorbet med chokoladeknas er en rigtig god dessert. Den friske appelsindessert er velegnet at servere efter maden.

8 portioner

30 min. + 5 timer i fryseren

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Appelsinsorbet
5 dl friskpresset appelsinsaft
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider

Chokoladeknas
50 g smør, stuetemperatur
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 dl hvedemel
1 1/4 spsk. kakao
En smule salt

Instruktioner

Start med at lave appelsinsorbeten. Giv appelsinsaft, sukker og glukosesirup et opkog i en gryde. Lad det køle af.

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og vend skummet i appelsinblandingen lidt ad gangen. Rør, til blandingen er jævn. Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Forvarm ovnen til 180°C, og tilbered chokoladeknas.

Bland alle ingredienserne i en skål og bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 12 minutter. Rør i knaset af og til. Lad det køle af.

Kom chokoladeknas i hvert glas, og læg en kugle appelsinsorbet ovenpå. Drys lidt ekstra chokoladeknas over, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.