Appelsinkager med karamel - Opskrifter

Appelsinkager med karamel

ca. 25-30 stk. ca. 1,5 time
Lækker appelsinkage med mørdejsbund, karamel fyld og appelsinchokolade, en fantastisk kombination.
Appelsinkager med karamel
Bedømmelse: (53vurderinger)

Ingredienser

  • 3 3/4 dl hvedemel
  • 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 150 g blødt smør
  • 1 tsk. brunkagekrydderi

Fyld

  • 3 dl piskefløde
  • 175 g smør eller margarine
  • 2 dl Dansukker Rørsukker
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
  • revet skal af en appelsin, gerne usprøjtede
  • 1 spsk. frisk appelsinjuice, gerne usprøjtede

Pynt

  • 200 g Marabou Appelsinkrokant

Bland ingredienserne til dejen godt sammen, og fordel dejen i en let smurt form, 18 x 25 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.

Vask appelsinen omhyggeligt, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle, og lad det koge i ca. 20-30 minutter.
Brug et termomenter og mål til 120 °C eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den er tilstrækkeligt fast. Fordel karamelmassen over bunden. Stil massen i køleskab til afkøling.

Smelt chokoladen over vandbad. Fordel chokoladen ud over kagen. Opbevares køligt. Skæres i firkantede stykker inden servering.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;