Appelsinkager med karamel

Lækker appelsinkage med mørdejsbund, karamel fyld og appelsinchokolade, en fantastisk kombination.

ca. 25-30 stk.

ca. 1,5 time

Vurdering (55 stk)

Ingredienser

3 3/4 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. vaniljesukker
150 g blødt smør
1 tsk. brunkagekrydderi
Fyld

3 dl piskefløde
175 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
revet skal af en appelsin, gerne usprøjtede
1 spsk. frisk appelsinjuice, gerne usprøjtede
Pynt

200 g Marabou Appelsinkrokant

Instruktioner

Bland ingredienserne til dejen godt sammen, og fordel dejen i en let smurt form, 18 x 25 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.

Vask appelsinen omhyggeligt, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle, og lad det koge i ca. 20-30 minutter.
Brug et termomenter og mål til 120 °C eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den er tilstrækkeligt fast. Fordel karamelmassen over bunden. Stil massen i køleskab til afkøling.

Smelt chokoladen over vandbad. Fordel chokoladen ud over kagen. Opbevares køligt. Skæres i firkantede stykker inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.