Appelsinkager med karamel

Lækker appelsinkage med mørdejsbund, karamel fyld og appelsinchokolade, en fantastisk kombination.

ca. 25-30 stk.

ca. 1,5 time

Vurdering (55 stk)

Ingredienser

3 3/4 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. vaniljesukker
150 g blødt smør
1 tsk. brunkagekrydderi
Fyld

3 dl piskefløde
175 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
revet skal af en appelsin, gerne usprøjtede
1 spsk. frisk appelsinjuice, gerne usprøjtede
Pynt

200 g Marabou Appelsinkrokant

Instruktioner

Bland ingredienserne til dejen godt sammen, og fordel dejen i en let smurt form, 18 x 25 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.

Vask appelsinen omhyggeligt, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle, og lad det koge i ca. 20-30 minutter.
Brug et termomenter og mål til 120 °C eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den er tilstrækkeligt fast. Fordel karamelmassen over bunden. Stil massen i køleskab til afkøling.

Smelt chokoladen over vandbad. Fordel chokoladen ud over kagen. Opbevares køligt. Skæres i firkantede stykker inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.