Ingredienser
3 3/4 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. vaniljesukker
150 g blødt smør
1 tsk. brunkagekrydderi
Fyld
3 dl piskefløde
175 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
revet skal af en appelsin, gerne usprøjtede
1 spsk. frisk appelsinjuice, gerne usprøjtede
Pynt
200 g Marabou Appelsinkrokant
Instruktioner
Bland ingredienserne til dejen godt sammen, og fordel dejen i en let smurt form, 18 x 25 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.
Vask appelsinen omhyggeligt, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle, og lad det koge i ca. 20-30 minutter.
Brug et termomenter og mål til 120 °C eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den er tilstrækkeligt fast. Fordel karamelmassen over bunden. Stil massen i køleskab til afkøling.
Smelt chokoladen over vandbad. Fordel chokoladen ud over kagen. Opbevares køligt. Skæres i firkantede stykker inden servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.