Anisbrød

Sukkerdyppet anisbrød er et must til jul, hvis man kommer fra Norrbotten i Nordsverige. Anisbrød minder om berlinere, men adskiller sig i smag og form.

ca. 45-50 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

50 g gær
100 g smør
5 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. salt
1 1/2-2 spsk. stødt anis
Ca. 15 dl hvedemel
750-1000 g kokosfedt (palmin)

Limesukker/kardemommesukker
2 dl Dansukker Sukker + skallen fra
1 usprøjtet lime/2 tsk kardemomme

Kanelsukker/kokossukker/vaniljesukker
2 dl Dansukker Sukker + 3 tsk. kanel/
2 dl kokos/1 tsk. vaniljesukker

Instruktioner

Smuldr gæren i en skål.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken og lad blandingen afkøle til 37°C.

Opløs gæren i lidt af væsken. Tilsæt resten af væsken sammen med sukker, salt og anis.

Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og arbejd det hele sammen til en smidig dej, det tager ca. 10 minutter.

Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 45 minutter.

Del dejen i to dele, som rulles ud til ca. 60x45 cm og en tykkelse på ca. 1/2 cm. Skær ud i 8 cm lange og 3 cm brede stykker. Skær to snit i stykkernes lange side. Eller skær ud i valgfrie faconer. Lad stykkerne efterhæve i ca. 20 minutter.

Rør den valgte sukkerblanding sammen i en skål, og stil den til side.

Opvarm kokosfedtet til ca. 180°C, mål temperaturen med et termometer, eller kontroller temperaturen ved at lægge en lille klat dej ned i kokosfedtet. Hvis dejen har fået en fin gyldenbrun farve efter ca. 1 minut, har fedtet den rette temperatur.

Steg et par anisbrød ad gangen i ca. 2-3 minutter, til de får en fin gyldenbrun farve. Dyp stykkerne i en valgfri sukkerblanding, og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.