Æbletærte med marcipan

ca. 8 pers.
Æbletærte med marcipan
Bedømmelse: (30vurderinger)

Ingredienser

    Dej

    • 125 g smør eller margarine
    • 3 1/4 dl hvedemel
    • 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 1 æg

    Fyld

    • 500 g æbler
    • 250 g marcipan
    • 3 æg
    • 3 spsk. hvedemel
    • 1 1/2 dl mælk

    Pynt

    • 1/2 dl Dansukker Rørsukker
    • mandelflager

    Ælt ingredienserne til dejen sammen. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter.

    Sæt ovnen på 200 °C. Tryk dejen ud i en tærteform. Prik huller i den.

    Bland marcipan med æggene. Tilsæt mel og derefter mælk. Hæld blandingen i formen.

    Skræl æblerne, udstik kernehusene og skær æblerne i både. Tryk bådene ned i blandingen. Hæld rørsukkeret og mandelflager over.

    Bag tærten nederst i ovnen i ca. 45 minutter.

    Serveres lun eller kold, gerne med lidt letpisket flødeskum eller med cremefraiche, vanillesovs eller vanilleis.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker