Æbleskiver

Æbleskiver det bedste ved julen – allerbedst, når de er nybagte. Spis dem med hjemmelavet syltetøj og flormelis.

Cirka 30 stk.

PT10M
Vurdering (203 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g smør
5 dl hvedemel
4 spsk. Dansukker ØKO Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme
5 tsk. bagepulver
3 dl mælk
3 æggeblommer
Revet skal af 1/2 usprøjtet citron
3 æggehvider
Smeltet smør til at pensle panden med, Dansukker ØKO Flormelis til at drysse over og lækkert syltetøj til at dyppe i.

Se opskrift på syltetøj »

Instruktioner

Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
Bland alle tørre ingredienser sammen. Pisk mælk, æggeblommer og smeltet smør samt revet citronskal i.
Pisk æggehviderne til fast skum, og vend det forsigtigt ned i dejen.
Varm en æbleskivepande op, og pensl med lidt smeltet smør.
Kom dej i, så det næsten fylder fordybningerne i panden. Drej skiverne rundt en halv omgang, og bag videre, til de er gennembagte. Tip: Brug et grillspyd eller en gaffel.
Læg de færdige æbleskiver på en tallerken med flormelis.
Drys rigeligt med flormelis over, når alle er færdigbagte, og dyp dem i lækkert syltetøj. Velbekomme!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?