Æblelommer med vaniljefyld

10 tærter Ca. 1 time
Æblelommer med vaniljefyld
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Vaniljecreme

    • 2 æggeblommer
    • 3 spsk. Dansukker Sukker
    • 1 spsk. majsstivelse
    • 1 1/4 dl fløde
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 10 g blødt smør

    Dej

    • 10 butterdejsplader

    Æblefyld

    • 3 æbler
    • 20 g smør
    • 3/4 dl Dansukker Brun Farin
    • 1 1/2 tsk. stødt kanel
    • 1 knivspids salt

    Pynt

    • 1 æggehvide
    • Dansukker Rørsukker

    Begynd med vaniljecremen. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse, til det er luftigt. Giv fløde, vaniljesukker og sirup et opkog, og kom det i æggeblandingen.

    Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.

    Sæt ovnen på 200 °C. Tag butterdejspladerne op af fryseren, og læg dem på en bageplade, så de kan tø op.

    Tilbered æblefyldet. Skyl og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern. Smelt smørret på en stegepande, og tilsæt æbler, brun farin, kanel og en knivspids salt. Rør rundt, og lad blandingen stege i ca. 2 minutter. Stil til afkøling.

    Kom 1 spsk. vaniljecreme på den ene side af butterdejspladen. Kom derefter 1 spsk. æblefyld ovenpå. Buk den anden side hen over fyldet, og tryk kanterne sammen med en gaffel.

    Pisk æggehviden, og pensl tærterne. Strø rørsukker over. Bag nederst i ovnen i ca. 10-12 minutter.

    Servér tærterne, når de er kølet lidt af.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker