Æblekompot med crumble

4 små glas
Æblekompot med crumble
Bedømmelse: (68 vurderinger)

Ingredienser

    Kompot

    • 5 æbler
    • 2 spsk. vand
    • Saft af 1/2 citron
    • 1/2 dl Dansukker Sukker

    Crumble

    • 50 g smør
    • 1/2 dl Dansukker Brun Farin
    • 1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 1/2 dl hvedemel
    • 1 1/2 dl havregryn
    • 1/2 dl mandelmel (kan udelades)
    • 2 tsk. stødt kanel
    • En smule flagesalt

    Skræl og hak æblerne, og kom dem i en gryde. Kom vand, citronsaft og sukker i, og rør.
    Koges i ca. 6 minutter, eller til æblerne er blevet bløde. Tag gryden af kogepladen, og lad blandingen køle af.
    Bland alle crumble ingredienserne. Kom blandingen ud på en plade, og rist den i 200 °C midt i ovnen i ca. 15 minutter. Rør rundt af og til.
    Når alt er kølet af, lægges kompotten i små skåle. Strø crumble over, og kom en klat piskefløde på.

    Se film: Æblekompot med crumble

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker