Æblekage i glas

8 portioner Tid: 35 minutter
Æblekage i glas
Bedømmelse: (31 vurderinger)

Ingredienser

Hurtig æblemos
1 kg æbler
2 dl Dansukker Lys Sirup
2 tsk. kanel
Saft af ½ citron
1 knsp. salt

Kagesmulder
10 digestivekiks
1 tsk. kardemomme
100 g blødt smør
1 dl hvedemel
1½ tsk. bagepulver

Vaniljesauce
2 dl piskefløde
3 æggeblommer
2 spsk. Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker


En ægte favorit for alle aldre! Kom ingredienserne i glas lige inden servering.

Sådan gør du
1. Sæt ovnen på 200 grader.
2. Æblemos: Skræl æblerne, og skær dem i både. Læg dem i en skål med høje kanter, og hæld siruppen over. Bag æblerne i mikrobølgeovnen i 6 minutter ved 800 watt. Tag skålen ud, og rør rundt. Stil skålen tilbage, og bag i yderligere 8 minutter ved 800 watt, til æblerne er bløde. Blend derefter æblerne forsigtigt, og tilsæt resten af ingredienserne. Lad mosen køle af.
3. Knus digestivekiksen til smulder i en foodprocessor eller i hånden. Tilsæt de øvrige ingredienser til kagesmulderet, og ælt det sammen til en smuldredej. Strø dejen ud på en bageplade med bagepapir, og bag øverst i ovnen i ca. 6 minutter. Tag ud af ovnen, og lad køle af.
4. Vaniljesauce: Pisk fløden. Pisk derefter æggeblommer og sukker luftigt i en anden skål. Vend fløde og æggeblommeblanding sammen, og tilsæt vaniljesukker.
5. Servering: Kom kagesmulder, æblemos og vaniljesauce i en glaskrukke eller glas. Kom kagesmulder ovenpå.

Opskrift Sofia Henriksson, Stockholm, Sverige