Æbleberlinere

Ca. 50 stk. Ca. 1 time + 2 timers hævetid
Æbleberlinere
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Berlinerdej

    • 25 g gær
    • 2 1/2 dl mælk
    • 1 1/2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 tsk. kanel
    • 2 tsk. kardemomme
    • 1/2 tsk. salt
    • 9-10 dl hvedemel

    Æblestykker

    • 3 æbler
    • 2 spsk. Dansukker Brun Farin
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 1/2 tsk. kanel

    Kanelsukker

    • 3 dl Dansukker Sukker
    • 3 spsk. kanel

    Til bagningen

    • ca. 1/2 l madolie/rapsolie

    Forbered berlinerdejen. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt mælken. Bland, til gæren er opløst.

    Tilsæt bagesukker, kanel, kardemomme og salt, og bland det hele. Tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i to timer.

    Forbered æblestykkerne imens. Skyl og skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i tern. Tilsæt brun farin, vaniljesukker og kanel, og bland, så det fordeles jævnt på æblestykkerne. Stil blandingen til side.

    Ælt dejen på et meldrysset bord, og form den til en stang. Del stangen i ca. 50 stykker. Tryk hvert stykke fladt med hænderne, og læg et æblestykke i midten, fold resten af dejen over æblestykket, og rul dejen til en kugle.

    Varm olien op i en tykbundet gryde til ca. 170-180 grader. Brug et termometer til at fastslå, hvornår olien har den helt rigtige temperatur. Læg 3-4 berlinere i olien, og kog dem i ca. 3 minutter. Vend berlinerne i olien, så de bliver bagt jævnt.

    Bland sukker og kanel på en tallerken. Tag berlinerne op med en hulske, og tril dem i sukker- og kanelblandingen. Lad dem køle af.

    Server med isen.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker