Æble- og kanelsnegle

ca. 35 stk.

Vurdering (36 stk)

Ingredienser

50 g gær
5 dl mælk, fingervarm (37 grader)
14-15 dl hvedemel
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme

Fyld
150 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. stødt kanel
2 æbler
2 spsk. Maizena-mel (majsstivelse)

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

1. Smuldr gæren i en køkkenmaskine eller skål. Hæld den fingervarme mælk i, og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt det meste af hvedemelet (ca. 13 dl), alt smørret i klumper, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen rigtig smidig i maskinen eller i hånden. Tilsæt evt. yderligere mel.

3. Lad dejen hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter.

4. Lav samtidig fyldet. Rør smør, sukker og kanel sammen.

5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den samtidig. Del den i to dele, og rul hvert stykke ud til et rektangel.

6. Fordel fyldet på dejen. Fjern kernehuset på æblerne, og riv æblerne groft på et rivejern. Bland det med majsstivelsen, og fordel over dejen (majsstivelsen suger saften fra æblerne, så sneglene ikke bliver klæbrige).

7. Rul hvert rektangel sammen til en rulle, og skær den i stykker med en tykkelse på 2-3 cm. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.

8. Pensl sneglene med æg, og drys med perlesukker.

9. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.