Æble- og kanelsnegle

ca. 35 stk.

Vurdering (37 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

50 g gær
5 dl mælk, fingervarm (37 grader)
14-15 dl hvedemel
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme

Fyld
150 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. stødt kanel
2 æbler
2 spsk. Maizena-mel (majsstivelse)

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

1. Smuldr gæren i en køkkenmaskine eller skål. Hæld den fingervarme mælk i, og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt det meste af hvedemelet (ca. 13 dl), alt smørret i klumper, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen rigtig smidig i maskinen eller i hånden. Tilsæt evt. yderligere mel.

3. Lad dejen hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter.

4. Lav samtidig fyldet. Rør smør, sukker og kanel sammen.

5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den samtidig. Del den i to dele, og rul hvert stykke ud til et rektangel.

6. Fordel fyldet på dejen. Fjern kernehuset på æblerne, og riv æblerne groft på et rivejern. Bland det med majsstivelsen, og fordel over dejen (majsstivelsen suger saften fra æblerne, så sneglene ikke bliver klæbrige).

7. Rul hvert rektangel sammen til en rulle, og skær den i stykker med en tykkelse på 2-3 cm. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.

8. Pensl sneglene med æg, og drys med perlesukker.

9. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?