Æble- og kanelsnegle

ca. 35 stk.

Vurdering (36 stk)

Ingredienser

50 g gær
5 dl mælk, fingervarm (37 grader)
14-15 dl hvedemel
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme

Fyld
150 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. stødt kanel
2 æbler
2 spsk. Maizena-mel (majsstivelse)

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

1. Smuldr gæren i en køkkenmaskine eller skål. Hæld den fingervarme mælk i, og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt det meste af hvedemelet (ca. 13 dl), alt smørret i klumper, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen rigtig smidig i maskinen eller i hånden. Tilsæt evt. yderligere mel.

3. Lad dejen hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter.

4. Lav samtidig fyldet. Rør smør, sukker og kanel sammen.

5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den samtidig. Del den i to dele, og rul hvert stykke ud til et rektangel.

6. Fordel fyldet på dejen. Fjern kernehuset på æblerne, og riv æblerne groft på et rivejern. Bland det med majsstivelsen, og fordel over dejen (majsstivelsen suger saften fra æblerne, så sneglene ikke bliver klæbrige).

7. Rul hvert rektangel sammen til en rulle, og skær den i stykker med en tykkelse på 2-3 cm. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.

8. Pensl sneglene med æg, og drys med perlesukker.

9. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.