Æble- og kanelsnegle - Opskrifter

Æble- og kanelsnegle

ca. 35 stk.
Æble- og kanelsnegle
Bedømmelse: (32vurderinger)

Ingredienser

50 g gær
5 dl mælk, fingervarm (37 grader)
14-15 dl hvedemel
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. salt
1 tsk. stødt kardemomme

Fyld
150 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
1 spsk. stødt kanel
2 æbler
2 spsk. Maizena-mel (majsstivelse)

Pensling og pynt
1 sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker

1. Smuldr gæren i en køkkenmaskine eller skål. Hæld den fingervarme mælk i, og rør, indtil gæren er opløst.

2. Tilsæt det meste af hvedemelet (ca. 13 dl), alt smørret i klumper, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen rigtig smidig i maskinen eller i hånden. Tilsæt evt. yderligere mel.

3. Lad dejen hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter.

4. Lav samtidig fyldet. Rør smør, sukker og kanel sammen.

5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den samtidig. Del den i to dele, og rul hvert stykke ud til et rektangel.

6. Fordel fyldet på dejen. Fjern kernehuset på æblerne, og riv æblerne groft på et rivejern. Bland det med majsstivelsen, og fordel over dejen (majsstivelsen suger saften fra æblerne, så sneglene ikke bliver klæbrige).

7. Rul hvert rektangel sammen til en rulle, og skær den i stykker med en tykkelse på 2-3 cm. Læg dem på plader beklædt med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.

8. Pensl sneglene med æg, og drys med perlesukker.

9. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet


;