Adventsboller

Adventsboller med æble og vanilje smager fantastisk, oplagt til julekaffen.

20-25 stk.

Vurdering (157 stk)

Ingredienser

25 g gær
75 g smør eller margarine
3 dl mælk
1/2 tsk. salt
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
9 dl hvedemel

Fyld
75 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 revet æble

Pensling
Æggeblomme
Hakkede mandler/nødder

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til 37°. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.

Bland fedtstof, flormelis og vaniljesukker til fyldet. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en rektangulær flade på ca. 30 x 50 cm. Læg fyldet ovenpå. Strø det revne æble ud over. Rul dejen sammen til en rulle. Skær ud i små stykker, som placeres på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter. Pensl med æggeblomme. Strø mandelspåner ud over. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over bollerne inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.