Adventsboller

Adventsboller med æble og vanilje smager fantastisk, oplagt til julekaffen.

20-25 stk.

Vurdering (157 stk)

Ingredienser

25 g gær
75 g smør eller margarine
3 dl mælk
1/2 tsk. salt
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
9 dl hvedemel

Fyld
75 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 revet æble

Pensling
Æggeblomme
Hakkede mandler/nødder

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til 37°. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.

Bland fedtstof, flormelis og vaniljesukker til fyldet. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en rektangulær flade på ca. 30 x 50 cm. Læg fyldet ovenpå. Strø det revne æble ud over. Rul dejen sammen til en rulle. Skær ud i små stykker, som placeres på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter. Pensl med æggeblomme. Strø mandelspåner ud over. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over bollerne inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Rocky road i påskeudgave

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.