Adventsboller

Adventsboller med æble og vanilje smager fantastisk, oplagt til julekaffen.

20-25 stk.

Vurdering (157 stk)

Ingredienser

25 g gær
75 g smør eller margarine
3 dl mælk
1/2 tsk. salt
1 dl Dansukker Sukker
1 tsk. kardemomme
1 æg
9 dl hvedemel

Fyld
75 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1 revet æble

Pensling
Æggeblomme
Hakkede mandler/nødder

Pynt
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til 37°. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.

Bland fedtstof, flormelis og vaniljesukker til fyldet. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud i en rektangulær flade på ca. 30 x 50 cm. Læg fyldet ovenpå. Strø det revne æble ud over. Rul dejen sammen til en rulle. Skær ud i små stykker, som placeres på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter. Pensl med æggeblomme. Strø mandelspåner ud over. Bages midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist under et klæde. Drys flormelis over bollerne inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.