Adventsbrød med appelsin - Opskrifter

Adventsbrød med appelsin

4 stk.
Adventsbrød med appelsin
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

25 g gær
2 dl koldt vand
1 tsk. salt
5 dl hvedemel
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl appelsinmarmelade
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. stødt anis
1 dl rapsolie
4 dl hvedemel

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt og de 5 dl hvedemel, og ælt det hele sammen til en dej. Lad dejen hæve under et klæde i 3 timer. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad dejen hæve under et klæde i yderligere 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i fire dele, og form hver del til et fladt, rundt brød. Pensles med vand. Lad brødene hæve i 30 minutter. Du kan lave mønstre i brødene, hvis du har lyst, med f.eks. en kageudstikker.

Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af på en rist. Spises lune med smør og ost.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;