Ingredienser
25 g gær
2 dl koldt vand
1 tsk. salt
5 dl hvedemel
2 pasteuriserede æggeblommer
1 dl appelsinmarmelade
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 spsk. stødt anis
1 dl rapsolie
4 dl hvedemel
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt salt og de 5 dl hvedemel, og ælt det hele sammen til en dej. Lad dejen hæve under et klæde i 3 timer. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad dejen hæve under et klæde i yderligere 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i fire dele, og form hver del til et fladt, rundt brød. Pensles med vand. Lad brødene hæve i 30 minutter. Du kan lave mønstre i brødene, hvis du har lyst, med f.eks. en kageudstikker.
Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Lad brødene køle af på en rist. Spises lune med smør og ost.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.