Abekage

Vurdering (227 stk)

Ingredienser

100 g smør
4 æg
4 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
6 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
4 spsk. cacao
2 spsk. vand
smør til formen
rasp til formen

Glasur
4 1/2 dl Dansukker Flormelis
5 spsk. kakao
2-3 spsk. vand
2 tsk. olie
Lidt gul frugtfarve
2-3 tsk. vand
1 tsk. olie

Instruktioner

En stor form, ca. 30 x 40 cm, smøres og drysses med rasp. Stil ovnen på 175 °C. Smelt smørret, og lad det køle af.

Pisk æg og sukker til det skummer. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver i æggemassen. Tilsæt fedtstof og mælk.

Kom 2/3 af den lyse dej i formen, bland derefter cacao i resten af dejen. Kom den mørke dej i og træk en gaffel gennem dejen, så den færdige tærte får et marmoreret udseende.

Abetærte bages midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.

Skær abens form ud, og smør glasuren på. Pynt med lakridssnører som mund, brunt krymmel som hår og lakridser som øjne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.