Brug en stor termokande med suppe som madpakke, når du tager på tur på ski eller skøjter. Suppler f.eks. med mættende muffins. Det varmer, mætter og er dejligt.
Brun Farin er velegnet til madlavning. Prøv at panere kyllingestykker let med farin, inden de steges. Herligt!
Ser flot ud og smager fantastisk godt. Prøv f.eks. i en kyllingesalat.
Bland kyllingekød, jordbær, melonstykker, salat efter eget valg, lidt asparges og nogle pinjekerner. Det er nemt, smager godt og er en fryd for øjet.
Hvis du synes, maden er stærk, ja faktisk for stærk, skal du IKKE drikke vand, da det bare gør den endnu stærkere. Dæmp hellere krydderierne med noget sødt, f.eks. en banan.
3 dl Dansukker Perlesukker
1 spsk. vand
Frugtfarve
Hæld vandet i en skål og tilsæt farve efter ønske. Bland perlesukker i. Hæld sukkeret op på en bageplade og bred det ud i et tyndt lag. Lad blandingen tørre. Tryk evt. klumper ud med en gaffel. Opbevares tørt.
Lidt Brun Farin i paneringen til fisk giver en ny, spændende smag.
Serverer du tit flødeskum til kager og desserter? Det bliver endnu mere lækkert, hvis du kommer et drys strø- eller vanillesukker i.
Bland æble- eller pæreterninger i salaten for at give smagen et pift om efteråret.
Tomaterne får en kraftigere smag, hvis du giver dem et lille drys sukker.
Bland ca. 1 dl letpisket flødeskum med 2 spsk citronsaft og 1 spsk strøsukker. Det er godt til stegt rødspætte eller sprød icebergsalat.
Forny traditionelle retter med Muscovadorørsukker. Prøv f.eks. Mørk Muscovadorørsukker på hvidkålsrouletter eller i den brune sovs til frikadellerne. Der er uendelige muligheder...
Hvis maden er blevet for stærk, kan du neutralisere smagen med lidt sukker. Bruger du fedtfattige mælkeprodukter til dressinger, kan du reducere den syrnede smag med lidt flormelis.
3 dl Dansukker Lys Sirup
75 g frisk ingefær
Skræl ingefæren, og skær den i tern. Hæld siruppen i en kasserolle, og tilsæt ingefæren. Lad det simre under låg i 5 minutter. Tag kasserollen af kogepladen, og lad siruppen afkøle. Si ingefæren fra. Hæld siruppen på en flaske, som lukkes tæt. Opbevares ved rumtemperatur.
Kom foruden saltet lidt sukker i vandet, næste gang du koger grønsager. Passende mængder er 1 l vand, 2 tsk salt og 1 tsk sukker. Du vil kunne mærke en positiv forskel. Sukker indgår i alt, hvad der vokser i naturen, og jeg lover dig for, at det gør underværker i kogevandet. Prøv selv!
Hæld sukker i et glas med tætsiddende låg. Læg f.eks. et par kanelstænger eller et par kviste lavendel eller mynte i. Andre krydderier kan også bruges. Følg din egen smag. Sæt låget på og lad sukkeret trække et par uger. Jo længere tid det står, desto mere smag får det. Du kan også tørre krydderurter og siden smuldre dem ned i sukkeret.
Med få midler kan du lave din egen basisdressing. Bland citronsaft, olivenolie, Rørsukker og lidt knust hvidløg. Du kan variere smagen ved at tilsætte andre krydderier, f.eks. friske krydderurter, karry, kanel, chili eller revet ingefær.
Næste gang du bager pandekager, så lad en anelse sukker brune med i fedtstoffet. Det giver en dejlig pandekage med en delikat smag af karamel.
35 cl rødvin
2 dl Dansukker Lys Sirup
Bland rødvin og sirup i en kasserolle, og lad det simre uden låg, til der er ca. 3 dl tilbage. Lad siruppen afkøle, inden den hældes på flaske. Opbevares ved rumtemperatur.
Riv skallen på en omhyggeligt vasket citron eller appelsin. Bred den revne skal ud på et stykke papir og lad den tørre. Bland med Dansukker Rørsukker. Smager godt til grød, ymer og pandekager eller som smagsgiver i drikke, som f.eks. te.
Kom en anelse sukker i tomatsovsen, det fremhæver tomatsmagen.
Sukker fungerer som krydderi på linie med f.eks. salt
og peber. Et drys sukker i gryderetten, tomatsovsen eller farsen afrunder smagen og fremhæver de øvrige krydderier.
Lav dit eget sukker med din personlige smag, og opbevar det i en flot glaskrukke. Det ser godt ud, og smager godt at strø over desserten eller kaffen!
Bær, f.eks. hindbær
Dansukker Sukker
Blend bærrene, eller pres dem gennem en finmasket si. Bland med sukker. Bred sukkeret ud på en plade med bagepapir. Tør det i en 100° varm ovn. Smuldr eventuelle klumper. Opbevar sukkeret tørt. Hvis du ønsker større sukkerkrystaller, anvendes perlesukker.
Kom lidt sukker i frikadellefarsen, det fremhæver smagen. Ikke store mængder, 1/2 tsk til 1/2 kg fars er nok. Det smager ikke sødt, bare bedre. Det samme gælder kødsovs, farsbrød osv. Eller brug Brun Farin i farsretter.
Strø lidt sukker over løgene, når du steger dem. Det giver en bedre smag og en smukkere farve.