Madlavning

Tips


Brug en stor termokande med suppe...

Brug en stor termokande med suppe som madpakke, når du tager på tur på ski eller skøjter. Suppler f.eks. med mættende muffins. Det varmer, mætter og er dejligt.


Brun Farin i madlavningen

Brun Farin er velegnet til madlavning. Prøv at panere kyllingestykker let med farin, inden de steges. Herligt!


Bær i maden

Ser flot ud og smager fantastisk godt. Prøv f.eks. i en kyllingesalat.

Bland kyllingekød, jordbær, melonstykker, salat efter eget valg, lidt asparges og nogle pinjekerner. Det er nemt, smager godt og er en fryd for øjet.


Er maden for stærk?

Hvis du synes, maden er stærk, ja faktisk for stærk, skal du IKKE drikke vand, da det bare gør den endnu stærkere. Dæmp hellere krydderierne med noget sødt, f.eks. en banan.


Farvet perlesukker

3 dl Dansukker Perlesukker
1 spsk. vand
Frugtfarve

 

Hæld vandet i en skål og tilsæt farve efter ønske. Bland perlesukker i. Hæld sukkeret op på en bageplade og bred det ud i et tyndt lag. Lad blandingen tørre. Tryk evt. klumper ud med en gaffel. Opbevares tørt.


Fisk med en ny, spændende smag

Lidt Brun Farin i paneringen til fisk giver en ny, spændende smag.


Flødeskum - sådan bliver det endnu mere lækkert

Serverer du tit flødeskum til kager og desserter? Det bliver endnu mere lækkert, hvis du kommer et drys strø- eller vanillesukker i.


Frisk salat i efterårsmånederne

Bland æble- eller pæreterninger i salaten for at give smagen et pift om efteråret.


Giv tomaterne en kraftigere smag

Tomaterne får en kraftigere smag, hvis du giver dem et lille drys sukker.


Godt til stegt rødspætte eller sprød icebergsalat

Bland ca. 1 dl letpisket flødeskum med 2 spsk citronsaft og 1 spsk strøsukker. Det er godt til stegt rødspætte eller sprød icebergsalat.


Husmandskost på en ny måde

Forny traditionelle retter med Muscovadorørsukker. Prøv f.eks. Mørk Muscovadorørsukker på hvidkålsrouletter eller i den brune sovs til frikadellerne. Der er uendelige muligheder...


Hvis maden er blevet for stærk...

Hvis maden er blevet for stærk, kan du neutralisere smagen med lidt sukker. Bruger du fedtfattige mælkeprodukter til dressinger, kan du reducere den syrnede smag med lidt flormelis.


Ingefærsirup

3 dl Dansukker Lys Sirup
75 g frisk ingefær

Skræl ingefæren, og skær den i tern. Hæld siruppen i en kasserolle, og tilsæt ingefæren. Lad det simre under låg i 5 minutter. Tag kasserollen af kogepladen, og lad siruppen afkøle. Si ingefæren fra. Hæld siruppen på en flaske, som lukkes tæt. Opbevares ved rumtemperatur.


Kom lidt sukker i vandet når du koger grønsager

Kom foruden saltet lidt sukker i vandet, næste gang du koger grønsager. Passende mængder er 1 l vand, 2 tsk salt og 1 tsk sukker. Du vil kunne mærke en positiv forskel. Sukker indgår i alt, hvad der vokser i naturen, og jeg lover dig for, at det gør underværker i kogevandet. Prøv selv!


Kryddersukker

Hæld sukker i et glas med tætsiddende låg. Læg f.eks. et par kanelstænger eller et par kviste lavendel eller mynte i. Andre krydderier kan også bruges. Følg din egen smag. Sæt låget på og lad sukkeret trække et par uger. Jo længere tid det står, desto mere smag får det. Du kan også tørre krydderurter og siden smuldre dem ned i sukkeret.


Lav din egen basisdressing

Med få midler kan du lave din egen basisdressing. Bland citronsaft, olivenolie, Rørsukker og lidt knust hvidløg. Du kan variere smagen ved at tilsætte andre krydderier, f.eks. friske krydderurter, karry, kanel, chili eller revet ingefær.


Pandekage med en delikat smag af karamel

Næste gang du bager pandekager, så lad en anelse sukker brune med i fedtstoffet. Det giver en dejlig pandekage med en delikat smag af karamel.


Rørsukker med smag

Riv skallen på en omhyggeligt vasket citron eller appelsin. Bred den revne skal ud på et stykke papir og lad den tørre. Bland med Dansukker Rørsukker. Smager godt til grød, ymer og pandekager eller som smagsgiver i drikke, som f.eks. te.


Sukker fremhæver tomatsmagen

Kom en anelse sukker i tomatsovsen, det fremhæver tomatsmagen.


Sukker fungerer som krydderi

Sukker fungerer som krydderi på linie med f.eks. salt
og peber. Et drys sukker i gryderetten, tomatsovsen eller farsen afrunder smagen og fremhæver de øvrige krydderier.


Sukker i forskellige smagsvarianter

Lav dit eget sukker med din personlige smag, og opbevar det i en flot glaskrukke. Det ser godt ud, og smager godt at strø over desserten eller kaffen!

 

Bær, f.eks. hindbær
Dansukker Sukker

 

Blend bærrene, eller pres dem gennem en finmasket si. Bland med sukker. Bred sukkeret ud på en plade med bagepapir. Tør det i en 100° varm ovn. Smuldr eventuelle klumper. Opbevar sukkeret tørt. Hvis du ønsker større sukkerkrystaller, anvendes perlesukker.


Sukker i frikadellefarsen, det fremhæver smagen

Kom lidt sukker i frikadellefarsen, det fremhæver smagen. Ikke store mængder, 1/2 tsk til 1/2 kg fars er nok. Det smager ikke sødt, bare bedre. Det samme gælder kødsovs, farsbrød osv. Eller brug Brun Farin i farsretter.


Sukker på løgene giver smag og farve

Strø lidt sukker over løgene, når du steger dem. Det giver en bedre smag og en smukkere farve.

;