Julebrunkager

ca. 150 stk.
Julebrunkager
Bedømmelse: (63 vurderinger)

Ingredienser

2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør
1 stort æg
2 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
ca. 8 dl hvedemel
1 1/2 tsk. natron

Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
1 æggehvide (pasteuriseret)
2 knivspids eddike


Hyg dig med børnene, og bag fine julepyntskager til jul. I kan enten bruge færdige forme, skabeloner som kan printes ud her eller jeres egne skabeloner i pap til figurerne. Når nissepigerne og nissemændene, stjernerne og hjerterne – eller hvad I kan finde på at sætte i ovnen – er kølet af, kommer det allersjoveste: Lad børnene dekorere kagerne!

Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen, og lad det køle af. Rør ægget i. Opløs natronen i lidt vand, og rør det i sammen med krydderierne. Tilsæt melet, og rør dejen godt sammen. Lad den hvile natten over.
Rul dejen ud, og form figurerne. Bages i 200 °C varm ovn i ca. 8 min.

Glasur
Pisk ingredienserne sammen til en fast, sej masse, helst med el-pisker. Fyld glasuren i en plastikpose, og sprøjt mønstre på brunkagerne.


Tip!
Kom et par dråber frugtfarve i, hvis du vil have flere farver.

Se film: Sådan laver du glasur

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker