Jordbærcheesecake med rabarberkompot

10 stk ca. 1,5 time + 4 timer i fryseren
Jordbærcheesecake med rabarberkompot er en sommerlig tærte til alle lejligheder. Luksus-cheesecake med jordbær og rabarber, som aldrig slår fejl!
Jordbærcheesecake med rabarberkompot
Bedømmelse: (1vurderinger)

Ingredienser

    Bund

    • 120 g (8 stk.) Digestive-kiks
    • 40 g smør
    • 40 g (½ dl) hel boghvede

    Rabarberkompot

    • 150 g rabarber
    • 50 g jordbær
    • 1 dl Dansukker Syltesukker
    • 1 spsk. Dansukker Glukosesirup

    Jordbærcheesecake

    • 400 g jordbær
    • 2 dl Dansukker Syltesukker
    • 3 æggeblommer
    • ½ dl Dansukker Flormelis
    • 2 spsk. Dansukker Glukosesirup
    • 300 g friskost
    • 3 dl piskefløde

    Blend Digestive-kiksene, smelt smørret, og bland det hele sammen. Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter, og lad dem køle af. Bland ingredienserne sammen, og tryk blandingen ned som en bund i en rund form/springform med en diameter på ca. 18 cm. Stil i fryseren i 30 minutter.

    Lav rabarberkompotten. Skyl jordbærrene og rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kog alle ingredienserne i en kasserolle i ca. 4 minutter. Lad dem køle af. Hæld kompotten i en silikoneform/springform med en diameter på ca. 14 cm. Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til brug for dekoration. Stil i fryseren i ca. 1 time.

    Lav jordbærcheesecakemassen. Blend jordbærrene, og kog dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. Lad det køle helt af.

    Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt friskost, og pisk blandingen jævn. Vend blandingen i jordbærpuréen, når den er blevet helt kold. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

    Tag bunden og kompotten ud af fryseren. Anbring kompotten midt på bunden, og læg bunden i midten af en rund form/springform, med en diameter på 20 cm, gerne med plastfilm langs kanten, så du opnår en passende højde.

    Hæld jordbærcheesecakemassen over, og glat overfladen. Hæld den resterende cheesecakemasse i små runde silikoneforme til brug for dekoration. Stil i fryseren i ca. 4 timer.

    Fjern formen og plastfilmen, og dekorer cheesecaken med de ekstra små kompotter, cheesecakes og jordbær. Server cheesecaken efter 15-20 minutter ved stuetemperatur.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker