Fastelavnsboller med hindbærglasur

Med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur.

10 stk.

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Dej
25 g gær
1,5 dl sødmælk
1 æg, let sammenpisket
1 spsk. (15 g) Dansukker Sukker
3 g fint salt
300 g mel
1 tsk. stødt kardemomme
75 g smør
1 æg, til pensling

Remonce
75 g Dansukker Brun Farin
75 g marcipan
75 g smør
75 g karamelchokolade
1 nip salt

Pynt
200 g Dansukker Flormelis
50 g hindbær (eller lidt rød konditorfarve)
lidt vand

Instruktioner

Rør gæren ud i stuetempereret mælk. Tilsæt æg, sukker og salt.

Rør mel og kardemomme sammen, tilsæt smørret i små tern og smuldr det hele sammen med hænderne, indtil det har konsistens som fugtigt sand.            

Rør mælkeblandingen i og ælt let sammen til en sammenhængende dej. Justér med lidt mere mel, hvis dejen er for klistret til at samle. Dæk dejen til med film, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.

Rør brun farin og marcipan sammen til det er klumpefrit. Det gøres nemmest på en røremaskine med fladt piskeris, eller æltes med hænderne. Tilsæt stuetempereret smør og salt. Hak chokoladen groft og bland den i remoncen.

Slå dejen sammen og rul den ud til et kvadrat på 30x30 cm. Skær dejen ud i 9 kvadrater.

Placér en skefuld remonce i midten af hvert dejstykke (sørg for at der er lige meget på hver), og fold bollerne sammen ved at folde hvert hjørne ind over fyldet og derefter de nye hjørner ind til midten. Tryk samlingerne godt sammen. Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad.

Lad bollerne efterhæve tildækket og ved stuetemperatur i 45 minutter, pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 180° (eller 160° varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad bollerne afkøle til stuetemperatur.

Mas hindbærene gennem en si (optø dem først, hvis de er frosne) og rør hindbærsaften sammen med flormelis til en fast glasur. Spæd til med lidt vand hvis nødvendigt. Smør glasur på fastelavns-bollerne og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.