Ingredienser
Dej
25 g gær
1,5 dl sødmælk
1 æg, let sammenpisket
1 spsk. (15 g) Dansukker Sukker
3 g fint salt
300 g mel
1 tsk. stødt kardemomme
75 g smør
1 æg, til pensling
Remonce
75 g Dansukker Brun Farin
75 g marcipan
75 g smør
75 g karamelchokolade
1 nip salt
Pynt
200 g Dansukker Flormelis
50 g hindbær (eller lidt rød konditorfarve)
lidt vand
Instruktioner
Rør gæren ud i stuetempereret mælk. Tilsæt æg, sukker og salt.
Rør mel og kardemomme sammen, tilsæt smørret i små tern og smuldr det hele sammen med hænderne, indtil det har konsistens som fugtigt sand.
Rør mælkeblandingen i og ælt let sammen til en sammenhængende dej. Justér med lidt mere mel, hvis dejen er for klistret til at samle. Dæk dejen til med film, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
Rør brun farin og marcipan sammen til det er klumpefrit. Det gøres nemmest på en røremaskine med fladt piskeris, eller æltes med hænderne. Tilsæt stuetempereret smør og salt. Hak chokoladen groft og bland den i remoncen.
Slå dejen sammen og rul den ud til et kvadrat på 30x30 cm. Skær dejen ud i 9 kvadrater.
Placér en skefuld remonce i midten af hvert dejstykke (sørg for at der er lige meget på hver), og fold bollerne sammen ved at folde hvert hjørne ind over fyldet og derefter de nye hjørner ind til midten. Tryk samlingerne godt sammen. Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad.
Lad bollerne efterhæve tildækket og ved stuetemperatur i 45 minutter, pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 180° (eller 160° varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad bollerne afkøle til stuetemperatur.
Mas hindbærene gennem en si (optø dem først, hvis de er frosne) og rør hindbærsaften sammen med flormelis til en fast glasur. Spæd til med lidt vand hvis nødvendigt. Smør glasur på fastelavns-bollerne og server.
Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.