Fastelavnsboller med hindbærglasur

Med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur.

10 stk.

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

Dej
25 g gær
1,5 dl sødmælk
1 æg, let sammenpisket
1 spsk. (15 g) Dansukker Sukker
3 g fint salt
300 g mel
1 tsk. stødt kardemomme
75 g smør
1 æg, til pensling

Remonce
75 g Dansukker Brun Farin
75 g marcipan
75 g smør
75 g karamelchokolade
1 nip salt

Pynt
200 g Dansukker Flormelis
50 g hindbær (eller lidt rød konditorfarve)
lidt vand

Instruktioner

Rør gæren ud i stuetempereret mælk. Tilsæt æg, sukker og salt.

Rør mel og kardemomme sammen, tilsæt smørret i små tern og smuldr det hele sammen med hænderne, indtil det har konsistens som fugtigt sand.            

Rør mælkeblandingen i og ælt let sammen til en sammenhængende dej. Justér med lidt mere mel, hvis dejen er for klistret til at samle. Dæk dejen til med film, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.

Rør brun farin og marcipan sammen til det er klumpefrit. Det gøres nemmest på en røremaskine med fladt piskeris, eller æltes med hænderne. Tilsæt stuetempereret smør og salt. Hak chokoladen groft og bland den i remoncen.

Slå dejen sammen og rul den ud til et kvadrat på 30x30 cm. Skær dejen ud i 9 kvadrater.

Placér en skefuld remonce i midten af hvert dejstykke (sørg for at der er lige meget på hver), og fold bollerne sammen ved at folde hvert hjørne ind over fyldet og derefter de nye hjørner ind til midten. Tryk samlingerne godt sammen. Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad.

Lad bollerne efterhæve tildækket og ved stuetemperatur i 45 minutter, pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 180° (eller 160° varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad bollerne afkøle til stuetemperatur.

Mas hindbærene gennem en si (optø dem først, hvis de er frosne) og rør hindbærsaften sammen med flormelis til en fast glasur. Spæd til med lidt vand hvis nødvendigt. Smør glasur på fastelavns-bollerne og server.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.