Fastelavnsboller med hindbærglasur

Med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur.

10 stk.

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

Dej
25 g gær
1,5 dl sødmælk
1 æg, let sammenpisket
1 spsk. (15 g) Dansukker Sukker
3 g fint salt
300 g mel
1 tsk. stødt kardemomme
75 g smør
1 æg, til pensling

Remonce
75 g Dansukker Brun Farin
75 g marcipan
75 g smør
75 g karamelchokolade
1 nip salt

Pynt
200 g Dansukker Flormelis
50 g hindbær (eller lidt rød konditorfarve)
lidt vand

Instruktioner

Rør gæren ud i stuetempereret mælk. Tilsæt æg, sukker og salt.

Rør mel og kardemomme sammen, tilsæt smørret i små tern og smuldr det hele sammen med hænderne, indtil det har konsistens som fugtigt sand.            

Rør mælkeblandingen i og ælt let sammen til en sammenhængende dej. Justér med lidt mere mel, hvis dejen er for klistret til at samle. Dæk dejen til med film, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.

Rør brun farin og marcipan sammen til det er klumpefrit. Det gøres nemmest på en røremaskine med fladt piskeris, eller æltes med hænderne. Tilsæt stuetempereret smør og salt. Hak chokoladen groft og bland den i remoncen.

Slå dejen sammen og rul den ud til et kvadrat på 30x30 cm. Skær dejen ud i 9 kvadrater.

Placér en skefuld remonce i midten af hvert dejstykke (sørg for at der er lige meget på hver), og fold bollerne sammen ved at folde hvert hjørne ind over fyldet og derefter de nye hjørner ind til midten. Tryk samlingerne godt sammen. Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingerne nedad.

Lad bollerne efterhæve tildækket og ved stuetemperatur i 45 minutter, pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 180° (eller 160° varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad bollerne afkøle til stuetemperatur.

Mas hindbærene gennem en si (optø dem først, hvis de er frosne) og rør hindbærsaften sammen med flormelis til en fast glasur. Spæd til med lidt vand hvis nødvendigt. Smør glasur på fastelavns-bollerne og server.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.