Vaniljeis med saltkaramel

Jeg har brugt glukosesirup fra Dansukker i både vaniljeiscremen og saltkaramellen. Den er blandt andet genialt til is, da den hæmmer krystallisering og giver isen en særlig cremet og blød konsistens. Jeg udskiftede også noget af bagesukkeret i saltkaramelopskriften med glukosesirup, og det gør jeg klart fra nu af. Den nemmeste, lækreste karamel, som ikke sukkerklumper/krystalliserer under tilberedningen.
- Opskrift Anne au Chocolat
Vaniljeis med saltkaramel
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Saltkaramel

    • 95 g bagesukker fra Dansukker
    • 45 g glukosesirup fra Dansukker
    • 200 ml piskefløde
    • Et nip salt

    Vaniljeis

    • 375 ml sødmælk
    • 225 ml piskefløde
    • 50 g glukosesirup fra Dansukker
    • 60 g bagesukker fra Dansukker
    • 6 æggeblommer
    • 1 vaniljestang

    Saltkaramel
    Kom bagesukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt lidt salt. Køl af og hæld på et glas. Stil på køl, til karamellen skal bruges.

    Vaniljeis
    Bring sødmælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med bagesukkeret og vaniljekornene i en skål.
    Fjern vaniljestangen fra mælken, hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pisk godt og grundigt med piskeriset. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Køl derefter vaniljeiscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Køl cremen helt ned i køleskabet, før den køres på ismaskinen.

    Kør vaniljeisen på ismaskinen og server den med saltkaramel til, eller bland hurtigt saltkaramel sammen med isen, når den kommes i isformen/boksen.