Taste of Dansukker - Pannacotta

Prøv denne lækre dessert med lag af tyttebærkaramel, pannacotta med hvid chokolade og en frisk tyttebær- og jordbærsyltetøj. En uimodståelig kombination, der vil imponere dine gæster og tilfredsstille enhver sød tand!

6 portioner

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Lag 1, tyttebærkaramel
2 dl piskefløde
1 dl tyttebær
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
100 g smør
1/2 tsk. vaniljesukker

Lag 2, pannacotta
4 dl fløde
2 husblas
1 spsk. Voatsiperifery­peber (kan udelades eller erstattes med sort peber)
1⁄2 dl finthakket, frisk citronmelisse
100 g hakket hvid chokolade

Lag 3, tyttebær- og jordbærsyltetøj
1 dl tyttebær
1 dl jordbær
1 dl Dansukker Syltesukker
2 knsp. citronsyre

Instruktioner

Lag 1, tyttebærkaramel
Bland fløde, tyttebær, sukker, muscovadosukker og smør sammen i en kasserolle, og lad det koge i ca. 5 minutter, til saucen tykner. Rør hele tiden.

Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt.

Hæld op i bunden af seks glas, og stil det koldt.

Lag 2, pannacotta
Varm fløde i en kasserolle, og lad det koge i 2-3 minutter. Tag det herefter af kogepladen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Knug vandet ud af husblassen, og opløs det i den varme fløde.

Kom knust peber, citronmelisse og chokolade i fløden, og bland det godt.

Fordel det herefter over det afkølede karamellag. Stil tilbage i køleskabet.

Lag 3, tyttebær- og jordbærsyltetøj
Bland bær og sukker i en kasserolle, og lad det koge i 4 minutter.

Blend derefter syltetøjet til en jævn masse.

Kom syltetøjet over pannacottaen som et flot, afsluttende lag.

Lad det stivne i køleskab inden servering. Dekorer hvert glas med et par blade citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?