Ingredienser
Lag 1, tyttebærkaramel
2 dl piskefløde
1 dl tyttebær
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
100 g smør
1/2 tsk. vaniljesukker
Lag 2, pannacotta
4 dl fløde
2 husblas
1 spsk. Voatsiperiferypeber (kan udelades eller erstattes med sort peber)
1⁄2 dl finthakket, frisk citronmelisse
100 g hakket hvid chokolade
Lag 3, tyttebær- og jordbærsyltetøj
1 dl tyttebær
1 dl jordbær
1 dl Dansukker Syltesukker
2 knsp. citronsyre
Instruktioner
Lag 1, tyttebærkaramel
Bland fløde, tyttebær, sukker, muscovadosukker og smør sammen i en kasserolle, og lad det koge i ca. 5 minutter, til saucen tykner. Rør hele tiden.
Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt.
Hæld op i bunden af seks glas, og stil det koldt.
Lag 2, pannacotta
Varm fløde i en kasserolle, og lad det koge i 2-3 minutter. Tag det herefter af kogepladen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Knug vandet ud af husblassen, og opløs det i den varme fløde.
Kom knust peber, citronmelisse og chokolade i fløden, og bland det godt.
Fordel det herefter over det afkølede karamellag. Stil tilbage i køleskabet.
Lag 3, tyttebær- og jordbærsyltetøj
Bland bær og sukker i en kasserolle, og lad det koge i 4 minutter.
Blend derefter syltetøjet til en jævn masse.
Kom syltetøjet over pannacottaen som et flot, afsluttende lag.
Lad det stivne i køleskab inden servering. Dekorer hvert glas med et par blade citronmelisse.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.