Strawberry fields - Opskrifter

Strawberry fields

10 portioner
Strawberry fields
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Citronbiscuitter
100 g marcipan
50 g æggehvide
Revet skal af en halv usprøjtet citron
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Fremgangsmåde
Rør marcipan, sukker og citron til en jævn masse, tilsæt æggehvide, og rør til en homogen masse. Sprøjt ringe i samme størrelse som bundene, ca. 5 mm tykke. Bages ved 160 grader, til de bliver gyldenbrune.

Jordbærmousse
1/2 dl mælk
1 dl fløde
1 dl jordbærpuré
Lad det koge op

160 g æggeblomme (ca. 8 æggeblommer)
1,1 dl Dansukker Sukker
3 1/2 stykker opblødt husblas
2 1/4 dl letpisket fløde

Pisk æggeblommer og sukker let, kom den varme masse i, og bland. Hæld derefter blandingen tilbage i kasserollen, og lad den simre til 82 grader. Tilsæt derefter den opblødte husblas, og lad den smelte. Lad blandingen køle af til 20 grader, og vend den i den letpiskede fløde.


Jordbærkompot
2 husblas
125 g fint skårne jordbær
1/2 dl Dansukker Sukker

Kom husblassen i vand i ca. 5 minutter. Varm jordbær og sukker i en kasserolle nogle minutter. Vrid husblassen og bland den i kompotten, rør til husblassen er smeltet og kompotten er jævn.


Jordbærmarengs
100 g æggehvide
1 tsk. citronsaft
150 g Dansukker sukker
2 spsk. reduceret jordbærpuré

Pisk det hele sammen, sæt i vandbad under stadig "omrøring" til 65 grader. Pisk herefter marengsen til stuetemperatur. Kan opbevares i fryseren.


Samling
Anvend en cylinder, der har samme størrelse som bundene, og læg en citronbiscuitbund i hver cylinder, beklæd med et stykke overheadplastik i hver ring, kog jordbærkompotten sammen, og kom ca. 1 cm ovenpå. Sæt herefter i fryseren, så det stivner.
Fyld op med jordbærmousse oven på kompotten hele vejen op. Lad det fryse. Når moussen er frossen, tages den ud, og plastikken fjernes, hvorefter der toppes med marengs. Hvis du vil gøre nogle af forberedelserne inden, kan du sprøjte marengsen på den frosne mousse og derefter opbevare den i fryseren til et par timer inden servering. Brænd marengsen lige inden.

Opskrift Marie Skogström


;