Strawberry fields

10 portioner

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Citronbiscuitter
100 g marcipan
50 g æggehvide
Revet skal af en halv usprøjtet citron
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Fremgangsmåde
Rør marcipan, sukker og citron til en jævn masse, tilsæt æggehvide, og rør til en homogen masse. Sprøjt ringe i samme størrelse som bundene, ca. 5 mm tykke. Bages ved 160 grader, til de bliver gyldenbrune.

Instruktioner

Jordbærmousse
1/2 dl mælk
1 dl fløde
1 dl jordbærpuré
Lad det koge op

160 g æggeblomme (ca. 8 æggeblommer)
1,1 dl Dansukker Sukker
3 1/2 stykker opblødt husblas
2 1/4 dl letpisket fløde

Pisk æggeblommer og sukker let, kom den varme masse i, og bland. Hæld derefter blandingen tilbage i kasserollen, og lad den simre til 82 grader. Tilsæt derefter den opblødte husblas, og lad den smelte. Lad blandingen køle af til 20 grader, og vend den i den letpiskede fløde.


Jordbærkompot
2 husblas
125 g fint skårne jordbær
1/2 dl Dansukker Sukker

Kom husblassen i vand i ca. 5 minutter. Varm jordbær og sukker i en kasserolle nogle minutter. Vrid husblassen og bland den i kompotten, rør til husblassen er smeltet og kompotten er jævn.


Jordbærmarengs
100 g æggehvide
1 tsk. citronsaft
150 g Dansukker sukker
2 spsk. reduceret jordbærpuré

Pisk det hele sammen, sæt i vandbad under stadig "omrøring" til 65 grader. Pisk herefter marengsen til stuetemperatur. Kan opbevares i fryseren.


Samling
Anvend en cylinder, der har samme størrelse som bundene, og læg en citronbiscuitbund i hver cylinder, beklæd med et stykke overheadplastik i hver ring, kog jordbærkompotten sammen, og kom ca. 1 cm ovenpå. Sæt herefter i fryseren, så det stivner.
Fyld op med jordbærmousse oven på kompotten hele vejen op. Lad det fryse. Når moussen er frossen, tages den ud, og plastikken fjernes, hvorefter der toppes med marengs. Hvis du vil gøre nogle af forberedelserne inden, kan du sprøjte marengsen på den frosne mousse og derefter opbevare den i fryseren til et par timer inden servering. Brænd marengsen lige inden.

Opskrift Marie Skogström

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.