Strawberry fields

10 portioner

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Citronbiscuitter
100 g marcipan
50 g æggehvide
Revet skal af en halv usprøjtet citron
2 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Fremgangsmåde
Rør marcipan, sukker og citron til en jævn masse, tilsæt æggehvide, og rør til en homogen masse. Sprøjt ringe i samme størrelse som bundene, ca. 5 mm tykke. Bages ved 160 grader, til de bliver gyldenbrune.

Instruktioner

Jordbærmousse
1/2 dl mælk
1 dl fløde
1 dl jordbærpuré
Lad det koge op

160 g æggeblomme (ca. 8 æggeblommer)
1,1 dl Dansukker Sukker
3 1/2 stykker opblødt husblas
2 1/4 dl letpisket fløde

Pisk æggeblommer og sukker let, kom den varme masse i, og bland. Hæld derefter blandingen tilbage i kasserollen, og lad den simre til 82 grader. Tilsæt derefter den opblødte husblas, og lad den smelte. Lad blandingen køle af til 20 grader, og vend den i den letpiskede fløde.


Jordbærkompot
2 husblas
125 g fint skårne jordbær
1/2 dl Dansukker Sukker

Kom husblassen i vand i ca. 5 minutter. Varm jordbær og sukker i en kasserolle nogle minutter. Vrid husblassen og bland den i kompotten, rør til husblassen er smeltet og kompotten er jævn.


Jordbærmarengs
100 g æggehvide
1 tsk. citronsaft
150 g Dansukker sukker
2 spsk. reduceret jordbærpuré

Pisk det hele sammen, sæt i vandbad under stadig "omrøring" til 65 grader. Pisk herefter marengsen til stuetemperatur. Kan opbevares i fryseren.


Samling
Anvend en cylinder, der har samme størrelse som bundene, og læg en citronbiscuitbund i hver cylinder, beklæd med et stykke overheadplastik i hver ring, kog jordbærkompotten sammen, og kom ca. 1 cm ovenpå. Sæt herefter i fryseren, så det stivner.
Fyld op med jordbærmousse oven på kompotten hele vejen op. Lad det fryse. Når moussen er frossen, tages den ud, og plastikken fjernes, hvorefter der toppes med marengs. Hvis du vil gøre nogle af forberedelserne inden, kan du sprøjte marengsen på den frosne mousse og derefter opbevare den i fryseren til et par timer inden servering. Brænd marengsen lige inden.

Opskrift Marie Skogström

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?