Ingredienser
400 g oksefilet, afpudset – eller andet godt oksekød
1/2 bundt thai basilikum, plukket
1/2 bundt koriander, plukket
1/2 bundt mynte, finthakket
4 forårsløg, skåret i små stykker på langs
2 thai skalotteløg, fintsnittede
2 dl thai rød nam jim sauce (se opskrift længere nede)
1 spsk. ristede ris (se opskrift længere nede)
Salat tilbehør
1/4 spidskål, skåret i tynde både
2 skoleagurker, skåret i stænger
2 long beans*, skåret i 10 cm stænger
Rød nam jim chilisauce
3-4 røde store chilier
2-3 små thai chilier, kan undlades (meget stærke)
2 fed hvidløg
6 korianderrødder
100 g Dansukker mørk Rørsukker
saft af 5 lime
4-6 spsk. fiskesauce
Ristede rå ris
Risene bruges som et sprødt element på salater, f.eks. på spicy grillet oksekødssalat.
100 g klisterris
20 g galangarod, hakket fint
20 kaffir-limeblade, optøet fra frost og hakket fint
2 stængler citrongræs, hakket fint
Instruktioner
Skær oksekødet ud i 4 bøffer og grill dem medium rare, ca. 2 minutter på hver side.
Pluk alle krydderurterne, bland dem med forårsløg og thai skalotteløg til en salat.
Skær det grillede kød ud i ½ cm tykke skiver og bland kødet i salaten.
Vend rød nam jim sauce deri og drys salaten med ristede ris.
Server salaten straks sammen med salattilbehøret.
Alternativt kan du til denne ret bruge grillet gris, kylling eller til vegetarer; tofu og svampe.
* Long beans kan købes hos din asiatiske købmand
Rød nam jim chilisauce
Snit rød chili og tilsæt hvidløg og korianderrødder.
Stød chilier, hvidløg og korianderrødder godt sammen i en morter.
Stød rørsukkeret godt deri og bland med limesaft og fiskesauce.
Smag evt. saucen til med ekstra fiskesauce, sukker og limesaft. Smagen skal være stærk, sur og sød.
Ristede rå ris
Rist de rå ris og resten af ingredienserne på en tør, varm pande til halvdelen er gyldne. Alternativt bag dem i ovnen ved 140 grader i 30 minutter.
Stød risene til et fint pulver i en morter. Eller kør risene i en elektrisk kaffemølle.
Ristede ris kan opbevares tørt i en tætsluttende plastikbøtte i ca. en måned.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.