Ingredienser
400 g oksefilet, afpudset – eller andet godt oksekød
1/2 bundt thai basilikum, plukket
1/2 bundt koriander, plukket
1/2 bundt mynte, finthakket
4 forårsløg, skåret i små stykker på langs
2 thai skalotteløg, fintsnittede
2 dl thai rød nam jim sauce (se opskrift længere nede)
1 spsk. ristede ris (se opskrift længere nede)
Salat tilbehør
1/4 spidskål, skåret i tynde både
2 skoleagurker, skåret i stænger
2 long beans*, skåret i 10 cm stænger
Rød nam jim chilisauce
3-4 røde store chilier
2-3 små thai chilier, kan undlades (meget stærke)
2 fed hvidløg
6 korianderrødder
100 g Dansukker mørk Rørsukker
saft af 5 lime
4-6 spsk. fiskesauce
Ristede rå ris
Risene bruges som et sprødt element på salater, f.eks. på spicy grillet oksekødssalat.
100 g klisterris
20 g galangarod, hakket fint
20 kaffir-limeblade, optøet fra frost og hakket fint
2 stængler citrongræs, hakket fint
Instruktioner
Skær oksekødet ud i 4 bøffer og grill dem medium rare, ca. 2 minutter på hver side.
Pluk alle krydderurterne, bland dem med forårsløg og thai skalotteløg til en salat.
Skær det grillede kød ud i ½ cm tykke skiver og bland kødet i salaten.
Vend rød nam jim sauce deri og drys salaten med ristede ris.
Server salaten straks sammen med salattilbehøret.
Alternativt kan du til denne ret bruge grillet gris, kylling eller til vegetarer; tofu og svampe.
* Long beans kan købes hos din asiatiske købmand
Rød nam jim chilisauce
Snit rød chili og tilsæt hvidløg og korianderrødder.
Stød chilier, hvidløg og korianderrødder godt sammen i en morter.
Stød rørsukkeret godt deri og bland med limesaft og fiskesauce.
Smag evt. saucen til med ekstra fiskesauce, sukker og limesaft. Smagen skal være stærk, sur og sød.
Ristede rå ris
Rist de rå ris og resten af ingredienserne på en tør, varm pande til halvdelen er gyldne. Alternativt bag dem i ovnen ved 140 grader i 30 minutter.
Stød risene til et fint pulver i en morter. Eller kør risene i en elektrisk kaffemølle.
Ristede ris kan opbevares tørt i en tætsluttende plastikbøtte i ca. en måned.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.