Ingredienser
400 g oksefilet, afpudset – eller andet godt oksekød
1/2 bundt thai basilikum, plukket
1/2 bundt koriander, plukket
1/2 bundt mynte, finthakket
4 forårsløg, skåret i små stykker på langs
2 thai skalotteløg, fintsnittede
2 dl thai rød nam jim sauce (se opskrift længere nede)
1 spsk. ristede ris (se opskrift længere nede)
Salat tilbehør
1/4 spidskål, skåret i tynde både
2 skoleagurker, skåret i stænger
2 long beans*, skåret i 10 cm stænger
Rød nam jim chilisauce
3-4 røde store chilier
2-3 små thai chilier, kan undlades (meget stærke)
2 fed hvidløg
6 korianderrødder
100 g Dansukker mørk Rørsukker
saft af 5 lime
4-6 spsk. fiskesauce
Ristede rå ris
Risene bruges som et sprødt element på salater, f.eks. på spicy grillet oksekødssalat.
100 g klisterris
20 g galangarod, hakket fint
20 kaffir-limeblade, optøet fra frost og hakket fint
2 stængler citrongræs, hakket fint
Instruktioner
Skær oksekødet ud i 4 bøffer og grill dem medium rare, ca. 2 minutter på hver side.
Pluk alle krydderurterne, bland dem med forårsløg og thai skalotteløg til en salat.
Skær det grillede kød ud i ½ cm tykke skiver og bland kødet i salaten.
Vend rød nam jim sauce deri og drys salaten med ristede ris.
Server salaten straks sammen med salattilbehøret.
Alternativt kan du til denne ret bruge grillet gris, kylling eller til vegetarer; tofu og svampe.
* Long beans kan købes hos din asiatiske købmand
Rød nam jim chilisauce
Snit rød chili og tilsæt hvidløg og korianderrødder.
Stød chilier, hvidløg og korianderrødder godt sammen i en morter.
Stød rørsukkeret godt deri og bland med limesaft og fiskesauce.
Smag evt. saucen til med ekstra fiskesauce, sukker og limesaft. Smagen skal være stærk, sur og sød.
Ristede rå ris
Rist de rå ris og resten af ingredienserne på en tør, varm pande til halvdelen er gyldne. Alternativt bag dem i ovnen ved 140 grader i 30 minutter.
Stød risene til et fint pulver i en morter. Eller kør risene i en elektrisk kaffemølle.
Ristede ris kan opbevares tørt i en tætsluttende plastikbøtte i ca. en måned.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?