Ingredienser
400 g oksefilet, afpudset – eller andet godt oksekød
1/2 bundt thai basilikum, plukket
1/2 bundt koriander, plukket
1/2 bundt mynte, finthakket
4 forårsløg, skåret i små stykker på langs
2 thai skalotteløg, fintsnittede
2 dl thai rød nam jim sauce (se opskrift længere nede)
1 spsk. ristede ris (se opskrift længere nede)
Salat tilbehør
1/4 spidskål, skåret i tynde både
2 skoleagurker, skåret i stænger
2 long beans*, skåret i 10 cm stænger
Rød nam jim chilisauce
3-4 røde store chilier
2-3 små thai chilier, kan undlades (meget stærke)
2 fed hvidløg
6 korianderrødder
100 g Dansukker mørk Rørsukker
saft af 5 lime
4-6 spsk. fiskesauce
Ristede rå ris
Risene bruges som et sprødt element på salater, f.eks. på spicy grillet oksekødssalat.
100 g klisterris
20 g galangarod, hakket fint
20 kaffir-limeblade, optøet fra frost og hakket fint
2 stængler citrongræs, hakket fint
Instruktioner
Skær oksekødet ud i 4 bøffer og grill dem medium rare, ca. 2 minutter på hver side.
Pluk alle krydderurterne, bland dem med forårsløg og thai skalotteløg til en salat.
Skær det grillede kød ud i ½ cm tykke skiver og bland kødet i salaten.
Vend rød nam jim sauce deri og drys salaten med ristede ris.
Server salaten straks sammen med salattilbehøret.
Alternativt kan du til denne ret bruge grillet gris, kylling eller til vegetarer; tofu og svampe.
* Long beans kan købes hos din asiatiske købmand
Rød nam jim chilisauce
Snit rød chili og tilsæt hvidløg og korianderrødder.
Stød chilier, hvidløg og korianderrødder godt sammen i en morter.
Stød rørsukkeret godt deri og bland med limesaft og fiskesauce.
Smag evt. saucen til med ekstra fiskesauce, sukker og limesaft. Smagen skal være stærk, sur og sød.
Ristede rå ris
Rist de rå ris og resten af ingredienserne på en tør, varm pande til halvdelen er gyldne. Alternativt bag dem i ovnen ved 140 grader i 30 minutter.
Stød risene til et fint pulver i en morter. Eller kør risene i en elektrisk kaffemølle.
Ristede ris kan opbevares tørt i en tætsluttende plastikbøtte i ca. en måned.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.