Ingredienser
400 g oksefilet, afpudset – eller andet godt oksekød
1/2 bundt thai basilikum, plukket
1/2 bundt koriander, plukket
1/2 bundt mynte, finthakket
4 forårsløg, skåret i små stykker på langs
2 thai skalotteløg, fintsnittede
2 dl thai rød nam jim sauce (se opskrift længere nede)
1 spsk. ristede ris (se opskrift længere nede)
Salat tilbehør
1/4 spidskål, skåret i tynde både
2 skoleagurker, skåret i stænger
2 long beans*, skåret i 10 cm stænger
Rød nam jim chilisauce
3-4 røde store chilier
2-3 små thai chilier, kan undlades (meget stærke)
2 fed hvidløg
6 korianderrødder
100 g Dansukker mørk Rørsukker
saft af 5 lime
4-6 spsk. fiskesauce
Ristede rå ris
Risene bruges som et sprødt element på salater, f.eks. på spicy grillet oksekødssalat.
100 g klisterris
20 g galangarod, hakket fint
20 kaffir-limeblade, optøet fra frost og hakket fint
2 stængler citrongræs, hakket fint
Instruktioner
Skær oksekødet ud i 4 bøffer og grill dem medium rare, ca. 2 minutter på hver side.
Pluk alle krydderurterne, bland dem med forårsløg og thai skalotteløg til en salat.
Skær det grillede kød ud i ½ cm tykke skiver og bland kødet i salaten.
Vend rød nam jim sauce deri og drys salaten med ristede ris.
Server salaten straks sammen med salattilbehøret.
Alternativt kan du til denne ret bruge grillet gris, kylling eller til vegetarer; tofu og svampe.
* Long beans kan købes hos din asiatiske købmand
Rød nam jim chilisauce
Snit rød chili og tilsæt hvidløg og korianderrødder.
Stød chilier, hvidløg og korianderrødder godt sammen i en morter.
Stød rørsukkeret godt deri og bland med limesaft og fiskesauce.
Smag evt. saucen til med ekstra fiskesauce, sukker og limesaft. Smagen skal være stærk, sur og sød.
Ristede rå ris
Rist de rå ris og resten af ingredienserne på en tør, varm pande til halvdelen er gyldne. Alternativt bag dem i ovnen ved 140 grader i 30 minutter.
Stød risene til et fint pulver i en morter. Eller kør risene i en elektrisk kaffemølle.
Ristede ris kan opbevares tørt i en tætsluttende plastikbøtte i ca. en måned.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.