Sommerkage med skum

En skøn mazarinkage fyldt med rabarber og en lækker skum på toppen.
- Opskrift Twin Food

Vurdering (49 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mazarinkage
200 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
2 æg
45 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker

Instruktioner

1.    Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
2.    Pisk det hele sammen til en ensartet masse
3.    Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
4.    Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
5.    Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
6.    Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
7.    Lad kagen afkøle

Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)
250 g jordbær
250 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker
skal og saft fra 1 citron
½ spsk vaniljesukker

1.    Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
2.    Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling

Skum
140 past æggehvider
15 g sukker
250 g sukker
75 g vand
110 g Dansukker glukosesirup
1 vaniljestang

1.    Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
2.    Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
3.    Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
4.    Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
5.    Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
6.    Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel slummen ovenpå
7.    Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
8.    Opbevar' kagen på køl indtil servering

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.