Sommerkage med skum

En skøn mazarinkage fyldt med rabarber og en lækker skum på toppen.
- Opskrift Twin Food

Vurdering (35 stk)

Ingredienser

Mazarinkage
200 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
2 æg
45 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker

Instruktioner

1.    Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
2.    Pisk det hele sammen til en ensartet masse
3.    Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
4.    Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
5.    Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
6.    Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
7.    Lad kagen afkøle

Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)
250 g jordbær
250 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker
skal og saft fra 1 citron
½ spsk vaniljesukker

1.    Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
2.    Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling

Skum
140 past æggehvider
15 g sukker
250 g sukker
75 g vand
110 g Dansukker glukosesirup
1 vaniljestang

1.    Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
2.    Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
3.    Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
4.    Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
5.    Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
6.    Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel slummen ovenpå
7.    Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
8.    Opbevar' kagen på køl indtil servering

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.