Mazarinkage
1. Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
2. Pisk det hele sammen til en ensartet masse
3. Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
4. Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
5. Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
6. Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
7. Lad kagen afkøle
Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)
250 g jordbær
250 g rabarber
250 g Dansukker Syltesukker
skal og saft fra 1 citron
½ spsk vaniljesukker
1. Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
2. Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling
Skum
140 past æggehvider
15 g sukker
250 g sukker
75 g vand
110 g Dansukker glukosesirup
1 vaniljestang
1. Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
2. Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
3. Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
4. Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
5. Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
6. Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel slummen ovenpå
7. Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
8. Opbevar' kagen på køl indtil servering
- Opskrift Twin Food - twin-food.dk