Sommerkage med skum - Opskrifter

Sommerkage med skum

En skøn mazarinkage fyldt med rabarber og en lækker skum på toppen.
- Opskrift Twin Food
Sommerkage med skum
Bedømmelse: (6vurderinger)

Ingredienser

    Mazarinkage

    • 200 g marcipan
    • 150 g sukker
    • 150 g blødt smør
    • 2 æg
    • 45 g hvedemel
    • 1 tsk vaniljesukker

    1.    Riv marcipanen og put den i en skål med sukker og den bløde smør
    2.    Pisk det hele sammen til en ensartet masse
    3.    Tilsæt ét æg ad gangen mens der piskes
    4.    Vend tilsidst hvedemel og vaniljesukker forsigtigt i
    5.    Hæld dejen i et fad (beklædt med bagepapir) med en størrelse på ca. 20 x 30 cm.
    6.    Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20 min. - tjek om kagen er færdigbagt med en skarp genstand
    7.    Lad kagen afkøle

    Jordbær/rabarbermarmelade – der skal bruges ca. 1,5 dl til kagen (lav den gerne en dag i forvejen)
    250 g jordbær
    250 g rabarber
    250 g Dansukker Syltesukker
    skal og saft fra 1 citron
    ½ spsk vaniljesukker

    1.    Put alle ingredienserne i en gryde og lad det komme op at koge
    2.    Lad det hele stå og simre i ca. 10 min inden det hældes på glas til afkøling

    Skum
    140 past æggehvider
    15 g sukker
    250 g sukker
    75 g vand
    110 g Dansukker glukosesirup
    1 vaniljestang

    1.    Pisk æggehvider og de 15 g sukker luftigt
    2.    Put de 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde og lad det hele blive varmet op til 117 grader (det vil tage lidt tid inden temperaturen rammes)
    3.    Fordel vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad
    4.    Hæld den varme sirup i en tynd stråle til de piskede hvider mens der piskes videre og rør ligeledes vaniljekornene i
    5.    Skummet skal piskes grundigt - ca. 15-20 min - her vil skummet være afkølet og meget luftig
    6.    Fordel jordbær/rabarbermarmeladen over den afkøle mazarinkage og fordel slummen ovenpå
    7.    Fordel evt. en anelse af marmeladen på toppen og lav små swirls med en kniv
    8.    Opbevar' kagen på køl indtil servering


    ;