Skumfiduser med saltkaramel

Julens blødeste og lækreste slik til alle, der elsker saltkaramel! En dejlig opskrift, der kræver lidt tålmodighed.

30 stk

1 time + 2 timer til at hærde

Vurdering (146 stk)

Ingredienser

Karamelsauce
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 tsk. flagesalt

Skumfiduser
4 spsk. majsstivelse
4 spsk. Dansukker Flormelis
2 1/2 spsk gelatinepulver
3 dl vand
5 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider

Til formen
madolie

Instruktioner

Begynd med karamelsaucen. Bland sukker, fløde, sirup, smør og salt i en gryde. Bring i kog under omrøring, indtil saucen tykner lidt.

Bland majsstivelse og flormelis i en skål. Smør en form ca. 20x30 cm med lidt madolie. Drys lidt af flormelisblandingen over, og ryst det overskydende sukker af.

Gelatineblanding: Bland 1 dl vand med gelatinepulver i en skål og smelt over vandbad. Sluk for komfuret, når gelatinen er smeltet, og lad skålen stå i det varme vand.

Sukkerlag: Bland sukker, glukosesirup og 2 dl af vandet i en stor gryde. Kog sukkerlagen op til 127 °C.

Æggehvider: Pisk æggehviderne, når siruppen når 115 °C. Brug gerne en røremaskine.

Tag gryden af varmen, når siruppen når 127 °C. Pisk gelatineblandingen hurtigt i.
Hæld sukker- og gelatineblandingen i en tynd stråle over de piskede æggehvider, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at piske i ca. 7-10 minutter til en blank og luftig masse.

Hæld 2/3 af karamelsaucen i dejen (hvis saucen er størknet, skal du varme den op igen), og pisk det sammen. Vend blandingen i formen. Tag lidt olie på fingrene og fordel blandingen i et jævnt lag. Dryp
resterende karamelsauce, og lav et hvirvelmønster ved hjælp af en kniv eller pind.

Lad skumfiduserne stå ved stuetemperatur i cirka 1-2 timer. Skær i ønsket form med en olieret kniv. Vend stykkerne i flormelisblandingen (fra punkt 1). Ryst overskydende sukker af. 

Opbevares i en lukket plastikpose i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.