Skumfiduser med saltkaramel

Julens blødeste og lækreste slik til alle, der elsker saltkaramel! En dejlig opskrift, der kræver lidt tålmodighed.

30 stk

PT55M

1 time + 2 timer til at hærde

Vurdering (178 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Karamelsauce
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 tsk. flagesalt

Skumfiduser
4 spsk. majsstivelse
4 spsk. Dansukker Flormelis
2 1/2 spsk gelatinepulver
3 dl vand
5 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider

Til formen
madolie

Instruktioner

Begynd med karamelsaucen. Bland sukker, fløde, sirup, smør og salt i en gryde. Bring i kog under omrøring, indtil saucen tykner lidt.

Bland majsstivelse og flormelis i en skål. Smør en form ca. 20x30 cm med lidt madolie. Drys lidt af flormelisblandingen over, og ryst det overskydende sukker af.

Gelatineblanding: Bland 1 dl vand med gelatinepulver i en skål og smelt over vandbad. Sluk for komfuret, når gelatinen er smeltet, og lad skålen stå i det varme vand.

Sukkerlag: Bland sukker, glukosesirup og 2 dl af vandet i en stor gryde. Kog sukkerlagen op til 127 °C.

Æggehvider: Pisk æggehviderne, når siruppen når 115 °C. Brug gerne en røremaskine.

Tag gryden af varmen, når siruppen når 127 °C. Pisk gelatineblandingen hurtigt i.
Hæld sukker- og gelatineblandingen i en tynd stråle over de piskede æggehvider, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at piske i ca. 7-10 minutter til en blank og luftig masse.

Hæld 2/3 af karamelsaucen i dejen (hvis saucen er størknet, skal du varme den op igen), og pisk det sammen. Vend blandingen i formen. Tag lidt olie på fingrene og fordel blandingen i et jævnt lag. Dryp
resterende karamelsauce, og lav et hvirvelmønster ved hjælp af en kniv eller pind.

Lad skumfiduserne stå ved stuetemperatur i cirka 1-2 timer. Skær i ønsket form med en olieret kniv. Vend stykkerne i flormelisblandingen (fra punkt 1). Ryst overskydende sukker af. 

Opbevares i en lukket plastikpose i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.