Skumfiduser med saltkaramel

Julens blødeste og lækreste slik til alle, der elsker saltkaramel! En dejlig opskrift, der kræver lidt tålmodighed.

30 stk

PT55M

1 time + 2 timer til at hærde

Vurdering (177 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Karamelsauce
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør
1/2 tsk. flagesalt

Skumfiduser
4 spsk. majsstivelse
4 spsk. Dansukker Flormelis
2 1/2 spsk gelatinepulver
3 dl vand
5 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
2 æggehvider

Til formen
madolie

Instruktioner

Begynd med karamelsaucen. Bland sukker, fløde, sirup, smør og salt i en gryde. Bring i kog under omrøring, indtil saucen tykner lidt.

Bland majsstivelse og flormelis i en skål. Smør en form ca. 20x30 cm med lidt madolie. Drys lidt af flormelisblandingen over, og ryst det overskydende sukker af.

Gelatineblanding: Bland 1 dl vand med gelatinepulver i en skål og smelt over vandbad. Sluk for komfuret, når gelatinen er smeltet, og lad skålen stå i det varme vand.

Sukkerlag: Bland sukker, glukosesirup og 2 dl af vandet i en stor gryde. Kog sukkerlagen op til 127 °C.

Æggehvider: Pisk æggehviderne, når siruppen når 115 °C. Brug gerne en røremaskine.

Tag gryden af varmen, når siruppen når 127 °C. Pisk gelatineblandingen hurtigt i.
Hæld sukker- og gelatineblandingen i en tynd stråle over de piskede æggehvider, mens du pisker kraftigt. Fortsæt med at piske i ca. 7-10 minutter til en blank og luftig masse.

Hæld 2/3 af karamelsaucen i dejen (hvis saucen er størknet, skal du varme den op igen), og pisk det sammen. Vend blandingen i formen. Tag lidt olie på fingrene og fordel blandingen i et jævnt lag. Dryp
resterende karamelsauce, og lav et hvirvelmønster ved hjælp af en kniv eller pind.

Lad skumfiduserne stå ved stuetemperatur i cirka 1-2 timer. Skær i ønsket form med en olieret kniv. Vend stykkerne i flormelisblandingen (fra punkt 1). Ryst overskydende sukker af. 

Opbevares i en lukket plastikpose i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.