Ingredienser
Mørdej
120 g hvedemel
30 g mandelmel
50 g Dansukker Flormelis
75 g koldt smør
1 nip salt
20 g æggeblomme
Konditorcreme
40 g æggeblommer
60 g Dansukker Sukker
1/2 vaniljestang
10 g hvedemel
10 g majsstivelse
250 g sødmælk
100 g piskefløde
Rabarbermarmelade
100 g rabarber (frosne eller friske)
50 g Dansukker Syltesukker
10 g citronsaft
1/4 vaniljestang
Rabarberglasur
75 g Dansukker Flormelis
10 g rabarbersaft (100 % saft uden tilsat sukker)
Pynt
tørrede kornblomster, gerne fra Mill & Mortar
Udstyr
rund, riflet udstikker (5 cm i diameter), stor rund tylle, to perforerede silikonemåtter
Instruktioner
Mørdej
1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen.
2. Saml dejen med æggeblommen.
3. Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm) mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
4. Udstik små bunde af dejen med en rund, riflet kageudstikker (ca. 5 cm i diameter).
5. Placér bundene på en perforeret silikonemåtte og placér en måtte oven på bundene.
6. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175°, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.
Konditorcreme
1. Pisk æggeblommer, 30 g sukker (halvdelen) og vaniljekorn let sammen i en skål.
2. Pisk hvedemel og majsstivelse i.
3. Varm mælk, de resterende 30 g sukker (anden halvdel) og den tomme vaniljestang op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
4. Fisk den tomme vaniljestang op, og pisk den varme mælk i æggeblommerne.
5. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge under konstant piskning, til cremen tykner.
6. Hæld cremen i en skål, og dæk overfladen med husholdningsfilm.
7. Stil cremen i køleskabet i mindst 2 timer, til den er helt kold.
Rabarbermarmelade
1. Skær rabarberne i mindre stykker.
2. Bring rabarberstykker, syltesukker, citronsaft, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i kog i en lille gryde, og lad det simre i 3-5 minutter under omrøring.
3. Skum af, fisk den tomme vaniljestang op, pak det lufttæt ind og stil i køleskabet.
Glasur
1. Rør flormelis og rabarbersaft til tyk glasur, og smør den ud på halvdelen af bundene.
2. Drys blomsterne på, inden glasuren stivner helt.
Samling (umiddelbart inden servering)
1. Pisk den afkølede vaniljecreme godt igennem, til den er blød og glat.
2. Pisk fløden til helt fast skum, og vend den forsigtigt i cremen.
3. Fyld konditorcremen i en sprøjtepose med stor, rund tylle.
4. Sprøjt en ring af konditorcreme ud på bundene uden glasur, og fyld fordybningerne op med rabarbermarmelade.
5. Placér forsigtigt de resterende bunde med glasur ovenpå.
6. Servér straks.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
 
			Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
 
			Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
 
			Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
 
			Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
 
			Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
 
			Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
