Medaljer

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Mørdej
120 g hvedemel
30 g mandelmel
50 g Dansukker Flormelis
75 g koldt smør
1 nip salt
20 g æggeblomme

Konditorcreme
40 g æggeblommer
60 g Dansukker Sukker
1/2 vaniljestang
10 g hvedemel
10 g majsstivelse
250 g sødmælk
100 g piskefløde

Rabarbermarmelade
100 g rabarber (frosne eller friske)
50 g Dansukker Syltesukker
10 g citronsaft
1/4 vaniljestang

Rabarberglasur
75 g Dansukker Flormelis
10 g rabarbersaft (100 % saft uden tilsat sukker)

Pynt
tørrede kornblomster, gerne fra Mill & Mortar

Udstyr
rund, riflet udstikker (5 cm i diameter), stor rund tylle, to perforerede silikonemåtter

Instruktioner

Mørdej
1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen.
2. Saml dejen med æggeblommen.
3. Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm) mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
4. Udstik små bunde af dejen med en rund, riflet kageudstikker (ca. 5 cm i diameter).
5. Placér bundene på en perforeret silikonemåtte og placér en måtte oven på bundene.
6. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175°, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.

Konditorcreme
1. Pisk æggeblommer, 30 g sukker (halvdelen) og vaniljekorn let sammen i en skål.
2. Pisk hvedemel og majsstivelse i.
3. Varm mælk, de resterende 30 g sukker (anden halvdel) og den tomme vaniljestang op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
4. Fisk den tomme vaniljestang op, og pisk den varme mælk i æggeblommerne.
5. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge under konstant piskning, til cremen tykner.
6. Hæld cremen i en skål, og dæk overfladen med husholdningsfilm.
7. Stil cremen i køleskabet i mindst 2 timer, til den er helt kold.

Rabarbermarmelade
1. Skær rabarberne i mindre stykker.
2. Bring rabarberstykker, syltesukker, citronsaft, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i kog i en lille gryde, og lad det simre i 3-5 minutter under omrøring.
3. Skum af, fisk den tomme vaniljestang op, pak det lufttæt ind og stil i køleskabet.

Glasur
1. Rør flormelis og rabarbersaft til tyk glasur, og smør den ud på halvdelen af bundene.
2. Drys blomsterne på, inden glasuren stivner helt.

Samling (umiddelbart inden servering)
1. Pisk den afkølede vaniljecreme godt igennem, til den er blød og glat.
2. Pisk fløden til helt fast skum, og vend den forsigtigt i cremen.
3. Fyld konditorcremen i en sprøjtepose med stor, rund tylle.
4. Sprøjt en ring af konditorcreme ud på bundene uden glasur, og fyld fordybningerne op med rabarbermarmelade.
5. Placér forsigtigt de resterende bunde med glasur ovenpå.
6. Servér straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.