Medaljer

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Mørdej
120 g hvedemel
30 g mandelmel
50 g Dansukker Flormelis
75 g koldt smør
1 nip salt
20 g æggeblomme

Konditorcreme
40 g æggeblommer
60 g Dansukker Sukker
1/2 vaniljestang
10 g hvedemel
10 g majsstivelse
250 g sødmælk
100 g piskefløde

Rabarbermarmelade
100 g rabarber (frosne eller friske)
50 g Dansukker Syltesukker
10 g citronsaft
1/4 vaniljestang

Rabarberglasur
75 g Dansukker Flormelis
10 g rabarbersaft (100 % saft uden tilsat sukker)

Pynt
tørrede kornblomster, gerne fra Mill & Mortar

Udstyr
rund, riflet udstikker (5 cm i diameter), stor rund tylle, to perforerede silikonemåtter

Instruktioner

Mørdej
1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen.
2. Saml dejen med æggeblommen.
3. Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm) mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
4. Udstik små bunde af dejen med en rund, riflet kageudstikker (ca. 5 cm i diameter).
5. Placér bundene på en perforeret silikonemåtte og placér en måtte oven på bundene.
6. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175°, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.

Konditorcreme
1. Pisk æggeblommer, 30 g sukker (halvdelen) og vaniljekorn let sammen i en skål.
2. Pisk hvedemel og majsstivelse i.
3. Varm mælk, de resterende 30 g sukker (anden halvdel) og den tomme vaniljestang op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
4. Fisk den tomme vaniljestang op, og pisk den varme mælk i æggeblommerne.
5. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge under konstant piskning, til cremen tykner.
6. Hæld cremen i en skål, og dæk overfladen med husholdningsfilm.
7. Stil cremen i køleskabet i mindst 2 timer, til den er helt kold.

Rabarbermarmelade
1. Skær rabarberne i mindre stykker.
2. Bring rabarberstykker, syltesukker, citronsaft, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i kog i en lille gryde, og lad det simre i 3-5 minutter under omrøring.
3. Skum af, fisk den tomme vaniljestang op, pak det lufttæt ind og stil i køleskabet.

Glasur
1. Rør flormelis og rabarbersaft til tyk glasur, og smør den ud på halvdelen af bundene.
2. Drys blomsterne på, inden glasuren stivner helt.

Samling (umiddelbart inden servering)
1. Pisk den afkølede vaniljecreme godt igennem, til den er blød og glat.
2. Pisk fløden til helt fast skum, og vend den forsigtigt i cremen.
3. Fyld konditorcremen i en sprøjtepose med stor, rund tylle.
4. Sprøjt en ring af konditorcreme ud på bundene uden glasur, og fyld fordybningerne op med rabarbermarmelade.
5. Placér forsigtigt de resterende bunde med glasur ovenpå.
6. Servér straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.