Ingredienser
Mørdej
120 g hvedemel
30 g mandelmel
50 g Dansukker Flormelis
75 g koldt smør
1 nip salt
20 g æggeblomme
Konditorcreme
40 g æggeblommer
60 g Dansukker Sukker
1/2 vaniljestang
10 g hvedemel
10 g majsstivelse
250 g sødmælk
100 g piskefløde
Rabarbermarmelade
100 g rabarber (frosne eller friske)
50 g Dansukker Syltesukker
10 g citronsaft
1/4 vaniljestang
Rabarberglasur
75 g Dansukker Flormelis
10 g rabarbersaft (100 % saft uden tilsat sukker)
Pynt
tørrede kornblomster, gerne fra Mill & Mortar
Udstyr
rund, riflet udstikker (5 cm i diameter), stor rund tylle, to perforerede silikonemåtter
Instruktioner
Mørdej
1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen.
2. Saml dejen med æggeblommen.
3. Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm) mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
4. Udstik små bunde af dejen med en rund, riflet kageudstikker (ca. 5 cm i diameter).
5. Placér bundene på en perforeret silikonemåtte og placér en måtte oven på bundene.
6. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 175°, til de er fint gyldne. Lad dem køle helt af.
Konditorcreme
1. Pisk æggeblommer, 30 g sukker (halvdelen) og vaniljekorn let sammen i en skål.
2. Pisk hvedemel og majsstivelse i.
3. Varm mælk, de resterende 30 g sukker (anden halvdel) og den tomme vaniljestang op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
4. Fisk den tomme vaniljestang op, og pisk den varme mælk i æggeblommerne.
5. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge under konstant piskning, til cremen tykner.
6. Hæld cremen i en skål, og dæk overfladen med husholdningsfilm.
7. Stil cremen i køleskabet i mindst 2 timer, til den er helt kold.
Rabarbermarmelade
1. Skær rabarberne i mindre stykker.
2. Bring rabarberstykker, syltesukker, citronsaft, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i kog i en lille gryde, og lad det simre i 3-5 minutter under omrøring.
3. Skum af, fisk den tomme vaniljestang op, pak det lufttæt ind og stil i køleskabet.
Glasur
1. Rør flormelis og rabarbersaft til tyk glasur, og smør den ud på halvdelen af bundene.
2. Drys blomsterne på, inden glasuren stivner helt.
Samling (umiddelbart inden servering)
1. Pisk den afkølede vaniljecreme godt igennem, til den er blød og glat.
2. Pisk fløden til helt fast skum, og vend den forsigtigt i cremen.
3. Fyld konditorcremen i en sprøjtepose med stor, rund tylle.
4. Sprøjt en ring af konditorcreme ud på bundene uden glasur, og fyld fordybningerne op med rabarbermarmelade.
5. Placér forsigtigt de resterende bunde med glasur ovenpå.
6. Servér straks.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.