Julecupcakes med karamelliseret smørcreme

12 julecupcakes
I disse skønne Julecupcakes har jeg blandet Dansukker Lys Muscovadorørsukker og Dansukker Brun Farin, som giver en dejlig blanding af rund karamel, smørkaramel og et hint af lakrids. Dansukker Lys Muscovadorørsukker er den milde udgave af Dansukker Mørk Muscovadorørsukker og Dansukker Brun Farin. De milde smørnoter fra den lyse muscovadorørsukker er perfekte at udnytte i julecupcakes og smørcreme. På toppen har jeg pyntet med et fint swirl af lys og mørk karamelliseret smørcreme. Selvfølgelig den allerbedste smørcreme, som er luftig og let, og som ikke smager af smør, men af julenoter og karamel.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Julecupcakes med karamelliseret smørcreme
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Brunkagedej

    • 125 g smør
    • 200 g Dansukker Mørk Sirup
    • 150 g Dansukker Brun Farin
    • 2 tsk Cake Factor, mit kagekrydderi
    • 2 tsk natron
    • 1 æg, str M/L
    • 500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
    • et nip salt

    Glasur

    • 50 g flormelis
    • 15 g past. æggehvider
    • lidt hvidt sukker

    Julecupcakes

    • 200 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
    • 80 g Dansukker Brun Farin
    • 80 g smør, blødt
    • 200 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 1/4 tsk salt
    • 2 tsk Cake Factor, mit kagekrydderi
    • 2 æg, str. M/L
    • 2,5 dl sødmælk

    Karamelliseret Mørk Smørcreme

    • 70 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
    • 1 spsk Dansukker Mørk Sirup
    • 1 spsk vand
    • 120 ml piskefløde
    • 150 g mørk chokolade, 70 %
    • 150 g smør, blødt

    Karamelliseret Lys Smørcreme

    • 70 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
    • 1 spsk Dansukker Lys Sirup
    • 1 spsk vand
    • 120 ml piskefløde
    • 250 g gold chokolade, karamelliseret hvid chokolade
    • 150 g smør, blødt

    Brunkagedej
    Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over.

    Rul dejen ud og udstik de julemotiver, du ønsker. Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.

    OBS der vil være rigtig meget overskydende dej, men du kan opbevare dejen i køleskabet i op til 1 uge – så kan du altid lave brunkager en anden dag.

    Glasur
    Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Dekorer dine brunkager som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.

    Julecupcakes
    Kom sukker, smør, hvedemel, bagepulver, salt og cake factor op i en røreskål (gerne en røremaskine eller el-mikser), og rør det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel dejen i 12 cupcakesforme (gerne en fast cupcakeform, som er smurt). Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. Lad dem køle af i formen. Tag dem op af formen og kom dem i nogle fine cupcakes dekorationer.

    Karamelliseret Mørk Smørcreme
    Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose.

    Karamelliseret Lys Smørcreme
    Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den lyse chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose.

    Samling:
    Klip et stort hul i begge sprøjteposer og tag en ny sprøjtepose om kom en stor stjerne tylle heri. Kom de to andre poser ned i sprøjteposen med tyllen. Afsæt en fin spiral af chokoladesmørcreme på kagerne. Placer en brunkage i kagerne og server.