Glutenfri mazarinkage med chokolade og jordbær

Mazarinkage slår aldrig fejl. Jeg kan ikke komme i tanker om en mere saftig kage, og så kan den endda holde sig saftig op til flere dage, hvis man pakker kagen ind i husholdningsfilm og opbevarer den på køl.
- Opskrift Ditte Julie Jensen

til 8-10 personer

Vurdering (127 stk)

Ingredienser

MAZARINKAGE
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker, Dansukker
150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
70 g mandelmel

Instruktioner

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk mellem hvert æg. Tilsæt mandelmel og vend det hele forsigtigt sammen. Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) og bag kagen ved 180 grader i 40-45 min. Lad den køle helt ned i formen. Placer et stykke kageplast ned rundt langs kanten.

CHOKOLADECGANACHE
100 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Hæld den herefter over kagen. Stil kagen på køl imens jordbærsylten laves.

JORDBÆRMARMELADE
250 g jordbær
1 vaniljestang
125 syltesukker, Dansukker
1 økologisk citron, saften og skallen

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen og bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Kom jordbær op i en gryde sammen med vaniljesukker, vaniljestang, sukker, citronskal og -saft. Bring det i kog, og lad det herefter simre til jordbærrene er kogt møre og saften er kogt ind. Lad marmeladen svale, husk at fjerne vaniljestangen og fordel så marmeladen udover chokoladeganachen. Stil kagen tilbage på køl min. x timer.
CHOKOLADEBÅND
100 g mørk chokolade

Klip et stykke kageplast i den højde, du ønsker og som passer til kagens omkreds. Temperer chokoladen og smør et chokoladebånd på kageplasten. Befri kagen fra formen og kageplasten og placer den på det fad, du vil servere kagen på. Lad chokoladen sætte sig en smule og placer så chokoladebåndet om kagen. Når chokoladen har sat sig helt, kan kageplasten fjernes.

I ØVRIGT
skovsyre
chokoladepynt
chokoladekugler
guldstøv

Pynt kagen med skovsyre, chokoladepynt, chokoladekugler og guldstøv. Eller pynt med det, du har i skuffen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.