Glutenfri mazarinkage med chokolade og jordbær

Mazarinkage slår aldrig fejl. Jeg kan ikke komme i tanker om en mere saftig kage, og så kan den endda holde sig saftig op til flere dage, hvis man pakker kagen ind i husholdningsfilm og opbevarer den på køl.
- Opskrift Ditte Julie Jensen

til 8-10 personer

Vurdering (288 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

MAZARINKAGE
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker, Dansukker
150 g ren rå marcipan
150 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
70 g mandelmel

Instruktioner

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk mellem hvert æg. Tilsæt mandelmel og vend det hele forsigtigt sammen. Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) og bag kagen ved 180 grader i 40-45 min. Lad den køle helt ned i formen. Placer et stykke kageplast ned rundt langs kanten.

CHOKOLADECGANACHE
100 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Hæld den herefter over kagen. Stil kagen på køl imens jordbærsylten laves.

JORDBÆRMARMELADE
250 g jordbær
1 vaniljestang
125 syltesukker, Dansukker
1 økologisk citron, saften og skallen

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen og bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Kom jordbær op i en gryde sammen med vaniljesukker, vaniljestang, sukker, citronskal og -saft. Bring det i kog, og lad det herefter simre til jordbærrene er kogt møre og saften er kogt ind. Lad marmeladen svale, husk at fjerne vaniljestangen og fordel så marmeladen udover chokoladeganachen. Stil kagen tilbage på køl min. x timer.
CHOKOLADEBÅND
100 g mørk chokolade

Klip et stykke kageplast i den højde, du ønsker og som passer til kagens omkreds. Temperer chokoladen og smør et chokoladebånd på kageplasten. Befri kagen fra formen og kageplasten og placer den på det fad, du vil servere kagen på. Lad chokoladen sætte sig en smule og placer så chokoladebåndet om kagen. Når chokoladen har sat sig helt, kan kageplasten fjernes.

I ØVRIGT
skovsyre
chokoladepynt
chokoladekugler
guldstøv

Pynt kagen med skovsyre, chokoladepynt, chokoladekugler og guldstøv. Eller pynt med det, du har i skuffen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?