Glutenfri mazarinkage med chokolade og jordbær - Opskrifter

Glutenfri mazarinkage med chokolade og jordbær

til 8-10 personer
Mazarinkage slår aldrig fejl. Jeg kan ikke komme i tanker om en mere saftig kage, og så kan den endda holde sig saftig op til flere dage, hvis man pakker kagen ind i husholdningsfilm og opbevarer den på køl.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Glutenfri mazarinkage med chokolade og jordbær
Bedømmelse: (197vurderinger)

Ingredienser

  MAZARINKAGE

  • 1 god vaniljestang
  • 100 g lyst rørsukker, Dansukker
  • 150 g ren rå marcipan
  • 150 g smør, blødt
  • 3 æg, str. M/L
  • 70 g mandelmel

  Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk mellem hvert æg. Tilsæt mandelmel og vend det hele forsigtigt sammen. Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) og bag kagen ved 180 grader i 40-45 min. Lad den køle helt ned i formen. Placer et stykke kageplast ned rundt langs kanten.

  CHOKOLADECGANACHE
  100 g god mørk chokolade
  1 dl piskefløde

  Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Hæld den herefter over kagen. Stil kagen på køl imens jordbærsylten laves.

  JORDBÆRMARMELADE
  250 g jordbær
  1 vaniljestang
  125 syltesukker, Dansukker
  1 økologisk citron, saften og skallen

  Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen og bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Kom jordbær op i en gryde sammen med vaniljesukker, vaniljestang, sukker, citronskal og -saft. Bring det i kog, og lad det herefter simre til jordbærrene er kogt møre og saften er kogt ind. Lad marmeladen svale, husk at fjerne vaniljestangen og fordel så marmeladen udover chokoladeganachen. Stil kagen tilbage på køl min. x timer.
  CHOKOLADEBÅND
  100 g mørk chokolade

  Klip et stykke kageplast i den højde, du ønsker og som passer til kagens omkreds. Temperer chokoladen og smør et chokoladebånd på kageplasten. Befri kagen fra formen og kageplasten og placer den på det fad, du vil servere kagen på. Lad chokoladen sætte sig en smule og placer så chokoladebåndet om kagen. Når chokoladen har sat sig helt, kan kageplasten fjernes.

  I ØVRIGT
  skovsyre
  chokoladepynt
  chokoladekugler
  guldstøv

  Pynt kagen med skovsyre, chokoladepynt, chokoladekugler og guldstøv. Eller pynt med det, du har i skuffen.


  ;