Fastelavnsboller

12 boller

ca. 2 timer

Vurdering (29 stk)

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
25 g blødt smør

Dej
180 g smør
1 1/2 dl sødmælk
25 g gær (1/2 pakke)
1 æg
1 dl Dansukker Sukker
ca. 7 1/2 dl hvedemel
2 tsk. stødt kardemomme kan udelades
1/2 tsk. salt

Remonce
100 g marcipan
80 g smør
80 g Dansukker Rørsukker

Pensling
1 æg (pisket med lidt vand)

Glasur
1 3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. kakao
2-3 tsk vand
eller smeltet mørk chokolade

Instruktioner

Start med vaniljecremen. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og læg dem til side. Kog vaniljestangen sammen med fløden. Tag vaniljestangen op af fløden. Pisk æggeblommer, bagesukker, vaniljekorn og majsstivelse til en luftig blanding.

Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet.

Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.

Lav bolledejen: Smelt smør i en kasserolle og bland mælken i. Lad blandingen køle af til den er lun.

Smuldr gær i en skål. Hæld mælk og smørblanding over og opløs gæren.

Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og det meste af melet. Ælt dejen godt, til den bliver smidig, mindst 5 minutter i maskine. Tilsæt det sidste mel, hvis nødvendigt.

Lad dejen hæve under klæde ca. 1 time.

Imens dejen hæver, forberedes remoncen.  Kom marcipan, smør og sukker i en skål. Pisk det hele sammen til en ensartet masse. Stil til side.

Rul dejen ud til en firkant, 0,5 cm i tykkelse. Del dejen i 12 firkanter.

Fordel 1 spsk. vaniljecreme og 1 spsk. remonce på hver firkant. Pensl kanterne med æg, så lukkes fastelavnsbollerne bedre.

Fold forsigtigt kanterne sammen omkring fyldet og tryk dem godt sammen, så fyldet ikke løber ud. Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir.

Dæk fastelavnsbollerne med et klæde og lad dem efterhæve 20 minutter.

Pensl med æg og bag bollerne ved 200°C i 12-15 minutter. Afkøl på rist.

Rør glasuren sammen, den skal være forholdsvis tyk. Fordel glasuren på toppen af bollerne og drys evt. med pynt efter eget valg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.