Fastelavnsboller

12 boller

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (48 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
25 g blødt smør

Dej
180 g smør
1 1/2 dl sødmælk
25 g gær (1/2 pakke)
1 æg
1 dl Dansukker Sukker
ca. 7 1/2 dl hvedemel
2 tsk. stødt kardemomme kan udelades
1/2 tsk. salt

Remonce
100 g marcipan
80 g smør
80 g Dansukker Rørsukker

Pensling
1 æg (pisket med lidt vand)

Glasur
1 3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. kakao
2-3 tsk vand
eller smeltet mørk chokolade

Instruktioner

Start med vaniljecremen. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og læg dem til side. Kog vaniljestangen sammen med fløden. Tag vaniljestangen op af fløden. Pisk æggeblommer, bagesukker, vaniljekorn og majsstivelse til en luftig blanding.

Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet.

Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.

Lav bolledejen: Smelt smør i en kasserolle og bland mælken i. Lad blandingen køle af til den er lun.

Smuldr gær i en skål. Hæld mælk og smørblanding over og opløs gæren.

Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og det meste af melet. Ælt dejen godt, til den bliver smidig, mindst 5 minutter i maskine. Tilsæt det sidste mel, hvis nødvendigt.

Lad dejen hæve under klæde ca. 1 time.

Imens dejen hæver, forberedes remoncen.  Kom marcipan, smør og sukker i en skål. Pisk det hele sammen til en ensartet masse. Stil til side.

Rul dejen ud til en firkant, 0,5 cm i tykkelse. Del dejen i 12 firkanter.

Fordel 1 spsk. vaniljecreme og 1 spsk. remonce på hver firkant. Pensl kanterne med æg, så lukkes fastelavnsbollerne bedre.

Fold forsigtigt kanterne sammen omkring fyldet og tryk dem godt sammen, så fyldet ikke løber ud. Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir.

Dæk fastelavnsbollerne med et klæde og lad dem efterhæve 20 minutter.

Pensl med æg og bag bollerne ved 200°C i 12-15 minutter. Afkøl på rist.

Rør glasuren sammen, den skal være forholdsvis tyk. Fordel glasuren på toppen af bollerne og drys evt. med pynt efter eget valg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?