Chokoladekage med hindbærmousse

Kagen til forårets og sommerens fester! En chokoladeintens kage med ekstra aromatisk rundhed fra den brune farin i smukt samspil med den farvefine, syrlig-søde og fløjlsbløde hindbærmousse. Ret simpelt og alligevel imponerende lækker.
- Opskrift Anne au Chocolat

10-12 personer

Vurdering (431 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Chokoladekage:
80 g økologisk mørk chokolade
80 g økologisk smør
100 g Økologisk brun farin fra Dansukker
1 nip økologisk salt
2 økologiske æg, let sammenpisket
1/2 spsk. økologisk mel

Hindbærmousse:
225 g økologiske hindbær, friske eller frosne
80 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
korn af ½ økologisk vaniljestang
2 blade økologisk husblas
2 dl økologisk piskefløde

Pynt:
Friske økologiske hindbær
Lidt økologiske chokoladeperler
Økologisk frysetørret hindbær
Økologiske, ristede hasselnødder

Instruktioner

Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Rør straks brun farin i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min. Køl helt af.

Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand i en skål. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i hindbærsaften ad 3 omgange. Kom hindbærrene fra sigten oven på chokoladekagen og fordel straks hindbærmoussen ovenpå. Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler moussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet i 4 timer inden servering.

Inden servering:
Tag den frosne moussekage ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer inden afpyntning. Hvis kagen har været på køl i 4 timer uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.