Chokoladekage med hindbærmousse

Kagen til forårets og sommerens fester! En chokoladeintens kage med ekstra aromatisk rundhed fra den brune farin i smukt samspil med den farvefine, syrlig-søde og fløjlsbløde hindbærmousse. Ret simpelt og alligevel imponerende lækker.
- Opskrift Anne au Chocolat

10-12 personer

Vurdering (264 stk)

Ingredienser

Chokoladekage:
80 g økologisk mørk chokolade
80 g økologisk smør
100 g Økologisk brun farin fra Dansukker
1 nip økologisk salt
2 økologiske æg, let sammenpisket
1/2 spsk. økologisk mel

Hindbærmousse:
225 g økologiske hindbær, friske eller frosne
80 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
korn af ½ økologisk vaniljestang
2 blade økologisk husblas
2 dl økologisk piskefløde

Pynt:
Friske økologiske hindbær
Lidt økologiske chokoladeperler
Økologisk frysetørret hindbær
Økologiske, ristede hasselnødder

Instruktioner

Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Rør straks brun farin i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min. Køl helt af.

Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand i en skål. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i hindbærsaften ad 3 omgange. Kom hindbærrene fra sigten oven på chokoladekagen og fordel straks hindbærmoussen ovenpå. Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler moussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet i 4 timer inden servering.

Inden servering:
Tag den frosne moussekage ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer inden afpyntning. Hvis kagen har været på køl i 4 timer uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.