Chokoladekage med hindbærmousse

Kagen til forårets og sommerens fester! En chokoladeintens kage med ekstra aromatisk rundhed fra den brune farin i smukt samspil med den farvefine, syrlig-søde og fløjlsbløde hindbærmousse. Ret simpelt og alligevel imponerende lækker.
- Opskrift Anne au Chocolat

10-12 personer

Vurdering (202 st)

Ingredienser

Chokoladekage:
80 g økologisk mørk chokolade
80 g økologisk smør
100 g Økologisk brun farin fra Dansukker
1 nip økologisk salt
2 økologiske æg, let sammenpisket
1/2 spsk. økologisk mel

Hindbærmousse:
225 g økologiske hindbær, friske eller frosne
80 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
korn af ½ økologisk vaniljestang
2 blade økologisk husblas
2 dl økologisk piskefløde

Pynt:
Friske økologiske hindbær
Lidt økologiske chokoladeperler
Økologisk frysetørret hindbær
Økologiske, ristede hasselnødder

Instruktioner

Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Rør straks brun farin i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min. Køl helt af.

Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand i en skål. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i hindbærsaften ad 3 omgange. Kom hindbærrene fra sigten oven på chokoladekagen og fordel straks hindbærmoussen ovenpå. Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler moussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet i 4 timer inden servering.

Inden servering:
Tag den frosne moussekage ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer inden afpyntning. Hvis kagen har været på køl i 4 timer uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.