Togkage

ca. 15 stykker
Togkage
Bedømmelse: (21vurderinger)

Ingredienser

Sukkerbrødskage
50 g smør eller margarine
2 æg
2 3/4 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. kakao
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis og et par dråber frugtfarve
2-3 tsk. vand
1 tsk. olie eller flydende margarine

Bag to aflange sukkerbrødskager
1. Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 °C.

2. Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.

3. Pisk æg, flor og kakao, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.

4. Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.

5. Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.


Lad dem køle af. Skær 1/3 af den ene, og stil det oven på det andet stykke som et lokomotiv. Glasseres med flormelis. Den anden kage deles i to stykker. Udhul en del af kagerne, så der bliver et "lastrum" i dem. Kom glasur på vognene. Sæt runde stykker slik på som hjul, og forbind lokomotivet og vognene med lakridsstykker. Pynt togkagen med glasur. Fyld vognene med slik.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker