Sprøjtede påskekager

Sprøjtede påskekager

ca. 32 stk.
Sprøjtede påskekager
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

Dej
200 g smør eller margarine
½ dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
4 1/4 dl hvedemel
1 æggeblomme

Fyld
100 g tørrede abrikoser
1 ½ dl vand
1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
½ dl Dansukker Flormelis
Et par dråber vand

Begynd med at hakke abrikoserne fint. Bland abrikosstykkerne med vandet i en gryde, og kog i 5 minutter. Tilsæt syltesukker, og kog i yderligere 2 minutter. Stilles til afkøling. Ælt ingredienserne til dejen sammen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time. Rul 32 kugler af en tredjedel af dejen, og læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk dejkuglerne flade, og smør en klat syltetøj ud på midten. Resten af dejen sprøjtes rundt i kanten af kagerne. Bag kagerne midt i ovnen ved 175° i ca. 7 minutter. Rør flormelissen ud i lidt vand, og kom glasuren på kagerne.

Den tiloversblevne syltetøj smager dejligt på nybagte scones eller ristet brød.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;