Smelt smør, brun farin og sirup i en gryde. Sæt til side.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og kom den varme sukkermasse i. Rør dejensammen, til den samler sig, og rul den herefter ud på et meldrysset bord til cirka 3-4 mmtykkelse. Udstik dejen med dine favorit-kageudstikkere (se tip).
Kom peberkagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i cirka 5minutter, til de er flot gyldne. Husk at alle ovne er forskellige, så hold øje med dem.
Afkøl peberkagerne, og pynt dem efter smag og behag.
Skal du ikke pynte dem med det samme, så bemærk, at de skal være helt kolde, før dukommer dem i en lufttæt beholder.
Tip: Har du ingen udstikkere, kan du eventuelt bruge et glas med tynd kant til at udstikke dinekager. På den måde kan du lave fine julekugler, uden at skulle ud og købe ekstra udstyr.
Glasur:
ca. 200 g flormelis
1 æggehvide
Evt. madfarve og andet spiseligt pynt som glimmer, sukker- eller chokoladekugler ect.
Bland flormelis med æggehvide, og del den evt. op i to eller flere portioner, hvis du ønsker atfarve noget af glasuren. Kom den herefter straks sprøjteposer samt evt. madfarve, og komglasuren i sprøjteposer.
- Opskrift Foodfanatic