Pandekager med hjemmelavet syltetøj

8 pandekager 30 min
Pandekager med hjemmelavet syltetøj
Bedømmelse: ( 48 vurderinger)

Ingredienser

    Pandekager:

    • 2½ dl hvedemel
    • 4½ dl mælk
    • 3 æg
    • ½ tsk. groft salt
    • 1 spsk. Sukker
    • 50 g smør

    Syltetøj:

    • 250 g jordbær
    • 2 dl Dansukker Syltesukker
    • 1 tsk. vaniljesukker

    Pandekager:
    Pisk mel og halvdelen af mælken til en jævn masse. Tilsæt derefter resten af mælken, æg og salt, pisk det godt sammen. Smelt smørret og tilsæt det til massen. Bag tynde pandekager på en rigtig varm stegepande.

    Syltetøj:
    Skyl jordbærrene, rens dem og skær dem i skiver. Bland jordbærskiver og syltesukker i en kasserolle, og lad det koge i 3-4 minutter. Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt vaniljesukker. Skum af. Hæld massen på varme, rengjorte glas. Lukkes tæt. Opbevares køligt.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker