Påskelagkage

Ca. 10 stykker 2 timer og 20 min.
Påskelagkage
(63)

    Hindbærbund

    • 4 æg
    • 4 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 dl hindbær, ca. 100 g
    • 4 dl hvedemel
    • 2 tsk. bagepulver
    • 1 tsk. vaniljesukker

    Citroncreme

    • 200 g hvid chokolade
    • 250 g smør, stuetemperatur
    • 3 1/2-4 dl Dansukker Flormelis
    • 300 g friskost
    • skallen af 1-2 citroner, usprøjtede

    Glasur

    • 4 - 5 dl Dansukker Flormelis

    Valgfri smagstilsætning til glasur

    • saften af 3 passionsfrugter eller
    • 2-3 spsk. friskpresset citronsaft eller
    • 150 g mango blendet
    • evt. gul frugtfarve

    Dekoration

    • hvid chokolade, høvlet
    • påskeæg
    • spiselige blomster

    Se film: Sådan laver du Påskelagkage

    Start med hindbærbundene. Stil ovnen på 175 °C.

    Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i nogle minutter. Passer hindbærerne igennem en fintmasket si, og hæld saften i ægge- og sukkerblandingen.

    Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og vend det i dejen.

    Hæld dejen i to smurte forme med løs bund, 16-18 cm i diameter. Bag bundene nederst i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad bundene køle af på en rist.

    Lav citroncremen. Smelt hvid chokolade over et vandbad. Lad dem køle af.

    Pisk smørret, og tilsæt den afkølede chokolade. Pisk flormelis og friskost sammen i en separat skål. Tilsæt smørblandingen.

    Riv citronskal i, og stil cremen koldt.

    Del hver bund i to, og læg den ene på et fad. Fordel et lag citroncreme over bunden, og læg den næste bund på. Smør et lag citroncreme på, og gentag. Læg den øverste bund på, og fordel et tyndt lag citroncreme over hele kagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den kan sætte sig.

    Tag kagen ud af køleskabet, og fordel et sidste lag af citroncreme over hele kagen, og glat ud. Stil kagen i køleskabet i yderligere ca. 30 minutter, så cremen kan sætte sig.

    Forbered glasuren imens. Bland flormelis med smagstilsætning efter eget valg. Glasuren skal være tyk nok til at kunne blive på toppen af tærten uden at flyde af. Tilsæt et ekstra farvestrejf med gul frugtfarve.

    Hæld glasuren i en kande eller sprøjtepose, og hæld den forsigtigt over toppen af kagen. Lad glasuren løbe ned over kanterne. Lad det stivne.

    Høvl hvid chokolade, og placer den som en rede midt på lagkagen. Læg nogle slikæg i reden. Dekorer resten af kagen med slikæg, og strø spiselige blomster over kagen.