Krydret knækbrød

40 stk.
Krydret knækbrød
Bedømmelse: ( 34 vurderinger)

Ingredienser

1/2 pakke gær (25 g)
5 dl mælk
3 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
1 spsk. stødt eller knust fennikel
1 spsk. stødt eller knust kommen
4 dl groft rugmel
4 dl grahamsmel
3-3 1/2 dl rugsigtemel


Mælken opvarmes til ca. 37 °C. Gæren smuldres i en skål, og mælken hældes i. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sirup, salt og krydderier. Tilsæt melet lidt ad gangen. Lad dejen hæve under et klæde i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del den i 40 stykker, som rulles tyndt ud. Læg knækbrødene på bageplader med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 225 °C, til de har fået farve. Lad knækbrødene køle af på en rist. Opbevares tørt.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker