Koldhævede kanelsnegle

ca. 30 stk.
Koldhævede kanelsnegle
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

50 g gær
2 1/2 dl kold mælk
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
200 g koldt smør eller margarine
9 dl hvedemel

Fyld
100 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. stødt kanel

Pensling
Sammenpisket æg

Pynt
Dansukker Perlesukker
Hakkede mandler, kan udelades

Start med at blande alle ingredienser til fyldet. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken samt de to sukkerarter og fedtstoffet. Rør melet i, og ælt dejen, indtil den er glat og smidig. Rul dejen ud på et meldrysset bagebord. Dejen skal være forholdsvis klistret, men hvis den er svær at håndtere, kan du komme lidt mere mel i. Skær ud i 8 cm store kvadrater. Kom en klat af fyldet på hvert kvadrat, og buk derefter hjørnerne mod midten, og tryk godt til. Læg kanelsneglene i papirforme, og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer. Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg, og kom perlesukker og hakkede mandler ovenpå. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter. Lad kanelsneglene køle af på en rist under et klæde. Kan fryses. 

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker