Kanelsnegle

ca. 45 stk.

Vurdering (243 stk)

Ingredienser

150 g smør eller margarine
5 dl mælk
50 g gær
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk stødt kardemomme
ca. 13 dl hvedemel

Fyld
200 g smør eller margarine
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 spsk kanel

Pensling
æg

Pynt
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

1. Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm den op til 37° (fingervarmt).

2. Gæren smuldres i skålen, og der tilsættes lidt af væsken. Omrøres, til gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.

3. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet. Ælt dejen, til den er blank og smidig. Tilsæt yderligere mel, og ælt dejen igen, til den slipper skålens sider. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde i 20-30 minutter.

4. Bland smør, sukker og kanel til fyldet.

5. Tag dejen ud på bordet, og ælt den smidig med lidt ekstra mel.

6. Del dejen i to dele. Rul hver del ud til en aflang plade. Bred fyldet ud på dejen. Rul den sammen, og skær den i mindre stykker. Kom stykkerne i papirforme, og stil dem til hævning under et klæde i 30 minutter.

7. Stil ovnen på 250°. Kanelsneglene pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Kanelsnegle bages midt i ovnen i 8-10 minutter.

8. Stil kanelsneglene til afkøling på en bagerist, og dæk dem til med et klæde.

Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde bollerne med et af følgende alternativer:
1. 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 tsk vaniljesukker

2. 100 g smør eller margarine, 1 dl sukker, 1 spsk kardemomme

3. 50 g smør eller margarine, 125 g revet marcipan

4. 2 dl appelsinmarmelade

5. 2 dl rosiner

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.