Honningkager

ca. 18 stk. 2 timer
Honningkage er en blød kage med en krydret smag af kanel, ingefær og honning. Læg din honningkage i lag med skiftevis abrikosmarmelade og smørcreme. Fordel chokoladeganache i et jævnt lag på toppen af kagen, og servér den for dem, du holder af.
Honningkager
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Abrikos- og appelsinmarmelade

    • 400 g tørrede abrikoser
    • saften fra 1 appelsin
    • 1 dl vand
    • 300 g Dansukker Syltesukker

    Honningkage

    • 3 dl honning
    • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
    • 3 æg
    • 1 tsk. stødt ingefær
    • 2 tsk. stødt kanel
    • saften og skallen fra 1/2 appelsin, usprøjtet
    • 1 1/2 dl piskefløde
    • 8 1/3 dl hvedemel
    • 2 tsk. hjortetakssalt

    Smørcreme

    • 6 1/3 dl Dansukker Flormelis
    • 3 spsk. kogende vand
    • 150 g blødt smør

    Chokoladeganache

    • 100 g mørk chokolade
    • 1 dl piskefløde

    Begynd med abrikos- og appelsinmarmeladen. Læg abrikoserne i blød i vand mindst 2 timer, og hak dem derefter fint.

    Bland abrikoser, appelsinsaft, vand og syltesukker i en gryde, og kog blandingen under omrøring i 10 minutter. Skum af. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.

    Forvarm ovnen til 175°C.

    Kom honning og brun farin i en gryde, og varm op under omrøring, indtil farinen er opløst. Lad blandingen køle af.

    Pisk æggene i en skål og tilsæt krydderier, appelsinsaft og -skal, fløde og den afkølede honningblanding. Rør det hele sammen til en jævn masse.

    Tilsæt mel og hjortetakssalt til massen, og rør rundt, til den er samlet.

    Hæld kagedejen i en bradepande (18x25 cm) beklædt med bagepapir.

    Bag kagen nederst i ovnen i 55-70 minutter. Test med en kødnål, om den er færdig. Lad kagen køle af i bradepanden.

    Lav smørcremen. Pisk flormelis og vand i en skål. Tilsæt smørret, og bland det hele til en jævn smørcreme.

    Hak chokolade fint og kom den i en skål. Varm fløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør med en dejskraber, til der dannes en ensartet ganache. Lad den køle let af.

    Skær kagen ud i tre lag, og fordel marmelade på et lag og smørcreme på et andet lag. Læg en bund på, og gentag. Læg til sidst øverste bund på, og fordel ganachen i et jævnt lag på toppen af kagen.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker