Gulerodskage med hvid chokolade flødeoste topping

Verdens bedste gulerodskage i påskeklæder med lysegul, syrligt sød og silkeblød hvid chokolade flødeoste topping, knasende pistacier og søde påskeæg.
- Opskrift Anne au Chocolat
Gulerodskage med hvid chokolade flødeoste topping
Bedømmelse: (7vurderinger)

Ingredienser

    Gulerodskage

    • 2 æg
    • 1 dl smagsneutral olie (jeg bruger vindruekerneolie)
    • 300 g Økologisk Brun Farin fra Dansukker
    • 140 g mel
    • 200 g gulerødder, groftrevet
    • 1 tsk bagepulver
    • 1,5 tsk stødt kanel
    • 1,5 tsk stødt ingefær
    • 1/3 tsk salt

    Topping

    • 200 g flødeost
    • 60 g blødt smør
    • 30 g Økologisk Flormelis fra Dansukker
    • 1/2 øko citron, fintrevet skal af
    • 75 g hvid chokolade, smeltet og afkølet
    • evt. lidt gul frugtfarve

    Pynt

    • Hakkede pistacier – gerne saltede
    • Påskeæg

    Gulerodskage
    Opvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienser til kagen sammen i en skål (brug gerne en elpisker). Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i 40 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller lignende.  Køl af i formen. Kom derefter kagen over på et fad.

    Topping
    Pisk alle ingredienserne sammen og vend til sidst den hvide chokolade i (og lidt gul frugtfarve). Fordel toppingen på kagen og pynt med påskeæg og finthakkede pistacier.