Chokoladekage med hindbærmousse
Kagen til forårets og sommerens fester! En chokoladeintens kage med ekstra aromatisk rundhed fra den brune farin i smukt samspil med den farvefine, syrlig-søde og fløjlsbløde hindbærmousse. Ret simpelt og alligevel imponerende lækker.
- Opskrift Anne au Chocolat
Ingredienser
Chokoladekage:
80 g økologisk mørk chokolade
80 g økologisk smør
100 g Økologisk brun farin fra Dansukker
1 nip økologisk salt
2 økologiske æg, let sammenpisket
1/2 spsk. økologisk mel
Hindbærmousse:
225 g økologiske hindbær, friske eller frosne
80 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
korn af ½ økologisk vaniljestang
2 blade økologisk husblas
2 dl økologisk piskefløde
Pynt:
Friske økologiske hindbær
Lidt økologiske chokoladeperler
Økologisk frysetørret hindbær
Økologiske, ristede hasselnødder
Instruktioner
Chokoladekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Rør straks brun farin i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min. Køl helt af.
Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand i en skål. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i hindbærsaften ad 3 omgange. Kom hindbærrene fra sigten oven på chokoladekagen og fordel straks hindbærmoussen ovenpå. Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler moussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet i 4 timer inden servering.
Inden servering:
Tag den frosne moussekage ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer inden afpyntning. Hvis kagen har været på køl i 4 timer uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
- Opskrift Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.