Chokoladekage med hindbærmousse

10-12 personer
Kagen til forårets og sommerens fester! En chokoladeintens kage med ekstra aromatisk rundhed fra den brune farin i smukt samspil med den farvefine, syrlig-søde og fløjlsbløde hindbærmousse. Ret simpelt og alligevel imponerende lækker.
- Opskrift Anne au Chocolat
Chokoladekage med hindbærmousse
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Chokoladekage:

    • 80 g økologisk mørk chokolade
    • 80 g økologisk smør
    • 100 g Økologisk brun farin fra Dansukker
    • 1 nip økologisk salt
    • 2 økologiske æg, let sammenpisket
    • 1/2 spsk. økologisk mel

    Hindbærmousse:

    • 225 g økologiske hindbær, friske eller frosne
    • 80 g Økologisk hvidt sukker fra Dansukker
    • korn af ½ økologisk vaniljestang
    • 2 blade økologisk husblas
    • 2 dl økologisk piskefløde

    Pynt:

    • Friske økologiske hindbær
    • Lidt økologiske chokoladeperler
    • Økologisk frysetørret hindbær
    • Økologiske, ristede hasselnødder

    Chokoladekage:
    Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hak chokoladen groft. Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Rør straks brun farin i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
    Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min. Køl helt af.

    Hindbærmousse:
    Kom hindbær, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand i en skål. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i hindbærsaften ad 3 omgange. Kom hindbærrene fra sigten oven på chokoladekagen og fordel straks hindbærmoussen ovenpå. Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler moussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet i 4 timer inden servering.

    Inden servering:
    Tag den frosne moussekage ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer inden afpyntning. Hvis kagen har været på køl i 4 timer uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.